Tranernes bal i Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Tranernes dans ved Hornborgasjön er en spektakulær oplevelse for alle. Tranernes dans ved Hornborgasjön er en spektakulær oplevelse for alle. FOTOS: Jonas Ingman / Erik Ottoson

KLAR, PARAT, DANS! Når det er forår i Sverige, danses der ikke kun på diskotekerne men også i naturen. Flere tusind traner flokkes nemlig til Västergötland ved Hornborgasjön for at indgå i et karakteristisk parringsspil. Et syn, der er værd at se for alle – ikke kun ornitologer.

I disse dage danses der løs i Sverige og med en smuttur til nabolandet kan man få lov til at observere naturens svar på et storstilet bal. Den majestætiske fugl, tranen, er nemlig så småt begyndt at ankomme til det naturskønne område, Hornborgasjön, for at finde sig en mage. Og som dagene går, vil der ankomme flere og flere, så der til sidst er over 10.000 fugle samlet. Her påbegynder de et parringspil, bedre kendt som tranedansen, hvor de spiller op mod hinanden ved at bukke med løftede og sænkede vinger.

Disse rytmiske og fascinerende bevægelser foregår ikke på noget bestemt tidspunkt på dagen, men når stemningen opstår i fuglene, spænder de deres vinger, gør nogle små rykkende hop, og så bryder de ud i en fælles dans.

LÆS OGSÅ: Sverige - et gastronomisk drømmeland for alle

"Tranernes dans ved Hornborgasjön er en spektakulær begivenhed, og de store fugle har en klar interaktion med hinanden gennem dansen. Både børn og voksne synes, tranedansen er fascinerende, og det er helt klart en stor oplevelse, som man sagtens kan kombinere med andre udendørs- og dyreoplevelser i området, f. eks. i den kommende påske", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Spis efter danseshowet

Islanna- Photo Cred Erik OttosonDe fleste får skærpet appetitten, når de befinder sig udenfor i den friske luft og får nye indtryk på nethinden. Og da en del mennesker lægger vejen forbi Hornborgasjön for at se den spektakulære parringsdans, er der også mulighed for at spise lidt undervejs, bl.a. i Falköping.

I år åbner Islanna Trädhushotell en café, hvor man i alle weekender kan nyde lokale delikatesser, hjemmebagt brød og en hyggelig stemning. Caféen ligger som del af et hotel med placering højt oppe i trætoppene og er alene af den grund et besøg værd.

Café Doppingen er et fint alternativ til Islanna og åbnede i 2017. Caféen ligger ved siden af Naturum Hornborgasjön og serverer økologisk kaffe i mange varianter og dagens ret samt supper, tærter, salater og bagte kartofler. Er vejret til det, indbyder terrassen til at indtage sin frokost ude. Café Doppingen ligger også i Falköping.

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:32

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.