Spilleklub som hobby - sådan gør du

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Kvinder såvel som mænd har en iboende lyst til spil og sex. Kvinder såvel som mænd har en iboende lyst til spil og sex. Foto: Pixabay.com.

FRITID: En spilaften med vennerne er både sjovt, hyggeligt og godt for sociallivet. Hvis du kigger tilbage på din barndom, kan du så huske alle de hyggelige stunder, du tilbragte med at spille sjove kortspil som gris og 500, eller yatzy og ludo med din familie?

Det var godt nok gode tider - inden elektronikken og de sociale medier tog over.

Men hvis du savner de gode, gammeldags spil, hvorfor så ikke begynde at spille igen i din fritid?

Det er både nemt, billigt og socialt gavnende at arrangere fx en ugentlig spilleklub, enten hjemme hos dig selv eller på skift mellem dit og dine venners hjem.

I denne artikel får du tips til fire forskellige spilleklubber, du kan oprette og invitere dine venner til. Selvfølgelig lidt mere voksne spil denne gang!

1. Bridge

Antal spillere pr. bord: fire spillere

Kræver: et sæt almindelige spillekort (13 kort til hver spiller)

Hvis du har set serier som Matador og Badehotellet, kan det være du har fået øje på nogle af de scener, hvor der spilles bridge.

Bridge er et gammelt spil, der udspringer fra whist (et andet, lignende kortspil). Bridge blev for alvor populært i 1920'erne, og er siden da blevet spillet verden over, selv den dag i dag.

Det er ikke særlig svært at lære spillet, når man først har lavet lidt research og sat sig ind i reglerne.

Kort sagt går spillet ud på, at 2 samarbejdende makkerpar (hvert makkerpar skal sidde over for hinanden ved bordet) kæmper for at score det højst mulige antal regnskabspoints.

Hvis du godt kan lide vintage og traditionelle spil, der bliver ved med at være sjove, kan det være du og dine venner skal kaste jer ud i bridge!

skak-brætspil1. Brætspil

Antal spillere pr. bord: forskelligt

Kræver: et eller flere brætspil, efter eget ønske.

Brætspil er noget, der aldrig går af mode, og der findes heldigvis et bredt udvalg af dem – alt fra quizspil som Trivial Pursuit og Bezzerwizzer, til strategiske spil som Ticket to Ride og RISK, og til mere personlige spil som EGO.

Du kan sammen med dine venner lave en liste over brætspil, I synes er interessante, og splejse om dem. Hvis I mangler idéer, kan I få tips til nogle af tidens mest populære brætspil her.

Man kan købe de fleste brætspil på nettet, ved boghandleren eller i de større supermarkeder.

Hvis man er på budget, kan man også købe dem brugt på blandt andet Den Blå Avis, eller nogen gange være heldig og finde dem i genbrugsbutikkerne.

Man kan også sagtens vælge at være kreativ, og selv skabe et bræt- eller quizspil, hvis man har fantasien til det.

I Ticket to Ride handler det om, at bygge flest togspor rundt i Europa.

1. Poker

Antal spillere pr. bord: forskelligt

Kræver: 1 poker spilsæt, bestående af spillekort og jetoner

Selvom mange kender poker som et spil med meget konkurrence involveret, er der ingen der siger, at man ikke kan spille det for sjov skyld med vennerne, i mere afslappede omgivelser derhjemme.

Poker er et kortspil, der handler om at sidde tilbage med den bedste hånd (5 kort pr. spiller). Det bedste, man kan opnå i poker, er Royal Flush, der består af fem kort fra 10 til es i samme kulør.

Der findes forskellige spiltyper inden for poker – Texas Hold'em er en af de mest udbredte, men 5 Card Draw og Omaha er også populære.

Når du og dine venner har valgt poker spiltype og sat jer ind i spillets regler, er det ellers bare om at komme i gang og få noget erfaring.

Jo mere erfaring I får, jo bedre bliver I til spillet, og hen af vejen kan I også begynde at lære forskellige poker strategier, og finde den strategi, der bedst passer til jeres spillestil.

1. Interesse-baserede spil

Antal spillere: forskelligt

Kræver: forskelligt

Hvis ingen af ovennævnte spil indtil videre har fanget din og dine venners interesse, kan det være, at I stadig skal brainstorme lidt, for at finde netop den type spilleklub, der vil passe til det, I interesserer jer for.

Er I fx alle vilde med at skrive og lære nye ord, kan det klassiske Scrabble være et godt bud, eller kryds og tværser som I løser sammen.

Hvis I godt kan lide elektronik og online spil, kan I fx holde en ugentlig Playstation turnering med det spil, I alle bedst kan lide.

Kan I derimod bedre lide spil, der kræver indlevelse og måske skuespil, er et gammeldags, men sjovt spil som gæt og grimasser en oplagt mulighed.

Hvis det skal være lidt mere avanceret, kan man endda arrangere såkaldte Murder Mystery spil, hvor man skal påtage sig rollen som detektiv og opklare en mordsag.

Denne type spil kræver mere forberedelse, og er nok mere velegnet til engangsarrangementer og fester, end en ugentlig spilleklub. Men ikke desto mindre er det god underholdning og virkelig indlevelse!

Det er egentlig kun jeres fantasi, der sætter grænsen for, hvilken type spil I kan spille.

Sådan kan du arrangere en spilleklub med vennerne

1) Snak med dine venner og spørg, om de er interesseret i at lave en spilleklub i jeres fritid, fx om aftenen eller i weekenden.

2) Aftal hvor og hvor tit spilleklubben skal afholdes, og lav evt. en kalender sammen, så I kan holde styr på datoerne for spilledage.

3) Aftal også om I vil spille for sjov, eller om man kan vinde små præmier (fx en æske chokolade eller andre småting).
Vi anbefaler at man ikke spiller om penge, da det hurtigt kan fjerne det hyggelige ved spilleklubben, der er ment som en afslappende hobby med dine venner. God spillelyst!

Senest ændret Torsdag, 14 november 2019 21:06

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.