×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 84

Wellness og Michelinmad i topklasse

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
På Vitalhotel Alter Meierhof kan man som her nyde urtemassage og spise på en Michelinrestaruant. Det er ren forkælelse. På Vitalhotel Alter Meierhof kan man som her nyde urtemassage og spise på en Michelinrestaruant. Det er ren forkælelse. Foto: Vitalhotel Alter Meierhof.

FLENSBORG FJORD: Kun et stenkast fra Danmark på den tyske side af Flensborg Fjord ligger det femstjernede Vitalhotel Alter Meierhof. Hotellet er noget af det ypperste der findes, hvis man vil på weekendophold i skønne, naturlige omgivelser med alle former for wellness og samtidig nyde kulinariske frembringelser fra en tostjernet Michelinrestaurant.

"Vitalhotel Alter Meierhof er et sted, der rører sjælen og vækker et ønske om at vende tilbage."

Sådan beskriver det femstjernede luksushotel selv det unikke sted ved fjorden, og det er meget præcist ramt.

suiter-alter-meierhof-wellnessLuksussuiter

Det romantiske og smukt beliggende hotel er ikke specielt stort - kun 54 værelser - hvoraf seks er suiter. Den forholdsvis beskedne størrelse giver imidlertid en intimitet, man ikke finder andre steder.

Overalt er det tydeligt, at der er brugt eksklusive materialer. Sengene er polstrede, og man føler sig straks privilegeret. Der kæles og sørges for gæsterne, og hver dag står der frisk frugt og mineralvand på værelset.

Personalet leverer i det hele taget en nænsom opmærksomhed, så man må knibe sig i armen for at sikre, at det hele skam er virkelighed.

Wellness for krop og sjæl

Her ved fjorden finder man alle tænkelige wellness-tilbud som eksempelvis Hamam, der tager afsæt i den oprindelige tyrkiske badehuskultur. Hamam udrenser krop og sjæl, og et baderitual er i mange trin.

massage-skum-wellnessMusklerne slapper af i det varme rum med 65 procent fugtighed og en temperatur på 50 grader. Man sveder og spændinger strømmer ud. Varmt vand i kobberskåle hældes nænsomt ud over kroppen, og behandlingen fuldføres med kropspeeling, beroligende olivenolie og gentages flere gange.

Der er et flot udvalg af forskellige saunaer på hotellet. Alle med hver deres temperatur og dufte. Stress forsvinder øjeblikkeligt.

En tiltrængt afkøling kan så ske i den indendørs pool eller prøv at svømme ud og nyd udsigten ud over Flensborg Fjord.

De enkelte behandlinger kan man læse mere om på Vitalhotel Alter Meierhofs hjemmeside, men i korte træk sammensætter personalet en "unique" behandling, der passer til den enkeltes behov. Og man kan roligt følge deres anvisninger om den optimale behandling - man er i gode hænder.

Som gæst på Alter Meierhof vil man efter få timer med forskellige behandlinger opleve, at tiden bliver relativ. Den går ikke i stå, men den går langsommere, og man bliver opmærksom på detaljer, farver, følelser og dufte som man ikke ænsede tidligere. Maleriet får flere og mere klare farver så at sige.

Ansigtsbehandling og hårpleje

Efter sauna, massage eller svømning er man klar til at få ansigtsbehandling. På hotellet vejleder uddannede kosmetologer om kosmetik og ansigtsbehandlinger med produkter fra MBR, Shiseido, Carita, Ligne St.Barth, Decléor og OPI.

En hårstylist kan desuden rådgive om perfekt frisure og pleje af hår og hovedbund. Det er selvforkælelse, der vil noget.

wellness-alter-meierhof-pool-spaSport og fitness

Ind imellem de mange gode tilbud er der naturligvis også mulighed for at røre sig, hvilket klart kan tilrådes, for kroppen tager imod motion på en ny måde, og man føler ikke man anstrenger sig.

Der er mange muligheder her ved fjorden vandearobic, pilates, jogging, cykling eller stavgang.

Personlige trænere vejleder, så man får mest ud af det, man kaster sig over. Trænerne tager med ud og giver instruktioner og tips - på stedet.

michelin-restaurant-mad-alter-meierhof-flensborgKulinarisk paradis

Det luksuriøse hotel gemmer imidlertid på endnu flere oplevelser, der ikke handler om motion eller massage - men om mad. Skøn mad. Himmelsk mad - eller rettere Michelinmad.

Siden 2008 har hotellet haft en restaurant med to Michelin-stjerner. Maden er lige præcis så appetitlig og ypperligt serveret, som man kan forvente af en Michelin-restaurant.

Kokken Dirk Luther er dog heller ikke uden grund kendt vidt og bredt i Tyskland. Hans status som tv-kok betyder, at mange valfarter til hotellet for at slippe smagsløgene fri.

Dansk historie er nærværende

Hotellet ligger ganske tæt ved Lyksborg og Flensborg i det nordligste hjørne af Tyskland. Området hørte engang til Danmark, men i dag må man nøjes med at kigge over til den danske side af Flensborg Fjord fra hotellets mange værelser med fjordudsigt.

alter-meierhof-flensbog-fjord-wellnessEgnen er rig på historiske minder fra "danskertiden" - for eksempel det hvide eventyrslot Glücksburg eller Lyksborg på dansk. Slottet har sin helt egen plads i Danmarkshistorien, for det er herfra den danske kongefamilie stammer. Slottet blev flittigt brugt af de kongelige indtil 1864, og således døde Frederik den 7. i 1863 på slottet. I dag ledes og drives slottet stadig af en gren af den samme familie med Christoph Prinz zu Schleswig-Holstein i spidsen.

Et ophold på Vitalhotel Alter Meierhof giver på den måde mulighed for også for at opleve et stykke dansk kulturarv. God fornøjelse.

Senest ændret Mandag, 04 juli 2016 10:07

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.