×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 84

Løbeteknik

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Løb og teknik kan forbedres ved nogle få ændringer i løbeteknikken. Løb og teknik kan forbedres ved nogle få ændringer i løbeteknikken. Foto: Lindhardt og Ringhof.

SPRINT: Thomas Reckmann, der er tidligere sprinter på eliteplan og journalist, har skrevet denne bog om, hvordan du kan forbedre din løbetid ved at forbedre din løbeteknik.

Guiden er en konkret anvisning i, hvordan du bliver hurtigere og samtidig nedsætter risikoen for skader. Hvis du ændrer din løbeteknik, kan du minimere dit energiforbrug og dermed blive 30 procent hurtigere.

De fleste motionsløbere i dag træner kun kondition, men forbedrer du din løbeteknik kan du også løbe længere uden at få mælkesyre i benene.

I bogen får du mange gode tips til at ændre din teknik. Der er en detaljeret beskrivelse af, hvordan du skal øve. Nogle af de teknikker, der omtales meget er, at man skal lande på forfoden og ikke hælen. De fleste af os lander med hælen først, men ved at tvinge dig selv til at ændre det, får du en bedre "løbeøkonomi", som Thomas Reckmann beskriver det i bogen.

Løb med rank ryg og fremskudt hofte er også metoder, der er med til at forbedre dine præstationer.

Der er i bogen også øvelser, der hjælper dig til at komme i gang med din nye løbestil. Løbeteknikken tager lang tid at ændre, men ved at følge øvelserne i bogen, er du godt på vej.

Løbebogen er god og meget konkret, men visse steder er der for mange gentagelser. En opstramning af den ellers meget velskrevne bog ville have gjort den endnu bedre.

Bogen udkom den 10. april 2014 på forlaget Lindhardt og Ringhof. Forfatter er journalist og elite sprinter Thomas Reckmann. Guiden er på 160, ISBN: 978-87-11-35945-7.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 14:47

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.