×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 84

Løb i kalkminen

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Kalmineløbet foregår over og under jorden. Kalmineløbet foregår over og under jorden.

MOTION: Om et par uger lyder startskuddet for tilmelding til ét af Danmarks mest unikke og anderledes motionsløb, Kalkmineløb 2014.

Med omkring 1700 startnumre til salg, forventer løbsarrangørerne en god dag med stor tilslutning blandt danske og udenlandske løbeentusiaster.

Den 1. december bør løbeglade mennesker være klar ved tasterne for at får et startnummer til Kalkmineløbet, der afvikles Kr. Himmelfarts dag (29. maj 2014). Startnumrene bliver sat til salg på www.kalkmineløb.dk.
Distancerne 6,54 km, 10,54, halvmaraton og helmaraton, bliver der helt sikkert kamp om. Men især de tre første distancer, er løberne vilde med, beretter løbsarrangør Rasmus Jønsson. Herudover arrangeres der også et børneløb på dagen med op til 200 deltagere.

Løbet i minerne er et af Danmarks mest hårde, men også mest specielle og mindeværdige motionsløb. I sin kategori byder løbet på en exceptionel og fantastisk rejse gennem naturskønne omgivelser, der blandt andet guider løberen gennem de to kalkgruber i Mønsted og Daugbjerg tæt ved Viborg.

Kalkmineløbet
Arrangør: Team Mønsted løbeklubben / Mønsted IF
Pris: se hjemmesiden www.kalkmineløb.dk
Dato: 29. Maj (Kr. Himmelfarts dag) 2014, kl. 9.00 – 18.00
Distance: 6km, ¼ maraton, ½ maraton, 1/1 maraton samt børneløb på 2,5 km.

Daugbjerg kalkgrube er Danmarks ældste kalkmine, hvor kalkformationerne blev til for 60 millioner år siden. Daugbjerg kalkgrube er i øvrigt et af Europas vigtigste overvintringssteder for flagermus. Mønsted kalkgrube er også en gammel kalkmine, hvor man for over 1000 år siden påbegyndte kalkbrydning og kalkbrænding. Gruberne er mørke, konstant 8 grader celsius og har en luftfugtighed på 98%.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.