Naturlig "doping"

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Måske har rødbedesaft en gavnlig virkning. Måske har rødbedesaft en gavnlig virkning.

MOTION: Nyere undersøgelser viser, at blandt andet rødbedesaft måske har en effekt, der svarer til epos – men uden bivirkningerne.

Fødevarer med et højt indhold af næringsstoffer kaldes superfood – og til denne kategori hører også rødbedesaft.

- Som diætist og personlig træner har jeg en aktiv arbejdsdag og træner desuden flittigt selv. For mig er det af stor betydning, at min kost holder mig vital og sund, og jeg var derfor nysgerrig efter at se, om min i forvejen sunde livsstil kunne forbedres ved at indtage superfood, fortæller diætist og personlig træner fra Fitness.dk Lene Jensen.

Rødbedesaft – det sunde epo
Et stigende antal undersøgelser peger på, at rødbedesaft kan matche epo, når det handler om præstationsforbedring. Det skyldes rødbede-nitratets evne til at transportere ekstra megen ilt ind i de arbejdende muskler, hvilket giver en bedre udnyttelse af ilten og dermed større udholdenhed og intensitet.

- Jeg indtog 250 ml koldpresset rødbedesaft fra Unplugged Juice dagligt i 6 dage. Effekten kom allerede efter fire dage, hvor jeg i min styrketræning oplevede et mindre behov for pauser. Efter seks dage var følelsen af udholdenhed på mine løbeture ligeledes forbedret – jeg løb ikke stærkere, men havde en ny følelse af at kunne løbe længere, forklarer altså Lene Jensen, som også har haft god effekt af at drikke 500 ml rødbedesaft 90 minutter før træning.

Senest ændret Torsdag, 31 oktober 2013 15:17

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.