Livsstil

Sponsoreret indhold

Det er nærliggende at tro, at valget af et paddleboard er simpelt. Det er dog ikke helt tilfældet. Du kan nemlig ikke blot vælge et vilkårligt board.

Er du helt grøn inden for området, er det sandsynligvis en kende uoverskueligt at adskille de mange valgmuligheder. Ligeledes er det ikke sikkert, at du ved, hvilke parametre dit board bør vælges ud fra.

Da det kan være at overskue mulighederne, er der mange, der ender med at vælge et vilkårligt board. Det frarådes på kraftigste vis, da du risikerer at stå med et board, der ikke harmonerer med, hvad det skal bruges til.

1. Boardets form

Paddleboards findes i to forskellige former: en blød og en spids form. Der er afgørende forskelle mellem de to former, hvor den bløde form eksempelvis egner sig bedst til afslappede ture på vandet.

Den spidse form er i højere grad tiltænkt dig, der ønsker at skære gennem vandet med høj fart.

2. Volumen

Det er vigtigt, at boardet har den rette volumen (opdrift) i forhold til din vægt. Hvis ikke det har det, vil det synke til bunds, når det bruges.

Derfor er det selvsagt afgørende at vælge et board med den rette volumen. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra følgende volumen:

  • Kvinde: 10,0 til 10,6
  • Herre: 10'6 til 11'6

3. Længde, bredde og vægt

Det er ligeledes vigtigt at være opmærksom på boardets længde, bredde og vægt. Det er nemlig i sigende i forhold til, hvad boardet egner sig bedst til.

Et board, der er langt og smalt, er udviklet med henblik på race og touring, da det garanterer hurtig fremdrift og høj hastighed. De er i stand til at skære nemt og elegant gennem vandet, men der dog forholdsvis ustabile ved lav hastighed.

Vælger du derimod et kort og bredt paddleboard, får du et board, der er udviklet til leg på vandet. De manøvre rigtig godt, og er ligeledes stabile ved både høj og lav hastighed.

4. Fast eller oppusteligt paddleboard?

Når du skal købe et paddleboard, er et af de mest afgørende beslutninger at vurdere, hvorvidt det skal være et fast eller oppusteligt board.

Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det er en personlig vurdering, der skal træffes ud fra dine egne ønsker og behov.

De oppustelige varianter er naturligvis praktiske i forhold til transport og opbevaring, da luften blot kan lukkes ud, hvis det skal opbevares eller transporteres.

Hvad man dog er nødt til at ofre, hvis man ønsker dette, er stabilitet og manøvredygtighed. De præsterer nemlig ikke helt så godt i vandet, som et fast board. Er man villig til at ofre dette, er de oppustelige boards dog det mest velegnede valg.

Begge varianter findes dog i et stort omfang, bl.a. hos Tilbudskongen.dk, hvorfor du ikke skal betvivle, hvorvidt du kan finde en ideelt board for dit vedkommende.

Om foråret og sommeren er det med at nyde fritiden ude i det fri – særligt når vejrudsigten lover sol og høje temperaturer. De fleste glæder sig gennem arbejdsdagen til at få fri og dermed kunne komme ud i det dejlige vejr, når først det er blevet sommer og varmt udenfor. Udenfor kan man nemlig få en god portion frisk luft og lade batterierne op. Herunder kan du læse om tre aktiviteter, du kan foretage dig i det fri.

Besøg loppemarkeder rundt om i landet

Hvis man kan tale om en sæson for loppemarkeder, må det uden tvivl være forår og sommer. I forårs- og sommermånederne dukker massevis af loppemarkeder nemlig op rundt omkring i det danske land, netop fordi vejret på dette tidspunkt ofte tillader, at sådanne arrangementer kan afholdes udendørs.

Tilmed har mange mindre byer tradition for at afholde årlige markeder, hvor tusindvis af mennesker fra omegnen strømmer til for at gøre et godt køb og nyde nogle hyggelige timer. Mangler du inspiration til indretningen derhjemme, eller kunne haven godt bruge lidt nyt interiør? Lav en hurtig søgning i området omkring dig, og find hurtigt frem til, hvor der i den nærmeste fremtid bliver afholdt et loppemarked.

Slap af i parken alene eller med familie og venner

Ren afslapning er også oplagt at gøre udendørs, når temperaturerne bliver højere og vejret generelt bedre. Rundt omkring i parker og ved strand og vand dukker folk op med tæpper, picnickurv og underholdning til dagen. Mange benytter tiden til her at høre podcasts, læse ugeblade eller spille spil med venner og familie. Muligheden er der også for at snuppe et spil online, hvilket særligt er oplagt, hvis du er i parken eller på stranden alene. Blandt andet roulette er et af danskernes foretrukne spil.

Opret en bruger på den pågældende side, læs vejledning og betingelser, og sæt i gang med dit nye spil. Sådan spiller du roulette – nemt, sjovt og med garanti for underholdning.  

Indtag dagens måltider i det fri

I forlængelse af ovenstående er det ligeledes nærliggende at indtage nogle af dagens måltider i det fri, når vejret er til det. De fleste retter smager nu engang bare lidt bedre, når de nydes udenfor. Oplagt er det desuden at finde grillen frem og også tilberede maden udendørs. Alternativt kan der smøres en madpakke, som medbringes til det valgte spisested. 

 

Hvis maden skal med udenfor, er det naturligvis vigtigt også at tænke en smule praktisk. På stranden er det eksempelvis ikke særligt nemt at spise sovs og kartofler med medbragt plastikservice. Tænk i stedet på, at maden skal være nem at spise – og gerne med fingrene. Pizza, hotdogs, sandwich og lignende er alle nemme retter at nyde i det fri. Og så slipper du endda for en stor opvask efterfølgende.

Mød den vilde natur

Hvis der er ting, som sommeren virkeligt egner sig til, så er det at komme ud og nyde friluftslivet. Det kan for eksempel være på en lang vandretur, hvor alle kan være med. I de senere år er shelters og andre nemme overnatningsmuligheder knopskudt i det fri, og efter smartphones er blevet allemandseje, så kunne det ikke være nemmere at finde sig en overnatningsmulighed og booke den. I dag klares den slags primært via apps, som både findes til iPhones og mobiltelefoner, der kører med Android som styresystem.
Udover en plan for, hvor man vil gå og hvor man vil sove. Så kræver det egentligt bare et par gode vandrestøvler, en rygsæk og gåpåmod nok til, at man kommer op af sofaen, ud af døren og møder en natur fuld af oplevelser.

Som inkarneret golfspiller er der ikke noget værre end at skulle spille med der forkerte udstyr. Det er demotiverende, og så kan det i værste fald betyde, at man ikke er helt så god, som man faktisk selv mener, man er. Men det rigtige golfudstyr er ikke helt billigt, og det kan faktisk godt blive en lidt pebret udgift, hvis man helst ikke vil gå på kompromis med kvaliteten og de helt rigtige mærker.

I artiklen her giver vi et overblik over, hvilke ting man ikke må gå på kompromis med, fordi de har en afgørende effekt på spillet, og hvilke ting man sagtens kan vælge i en billigere udgave.

Vælg kun de allerbedste jern, drivere og køller

Som golfspiller med respekt for sig selv er der en ting, man aldrig må gå på kompromis med – og det er de rigtige køller, jern og drivere. Uden disse har man nemlig ikke nogen jordisk chance for at vinde over sine konkurrenter, og vælger man en billig udgave, risikerer man, at de ikke er så pålidelige, som de bør være.

Vælger man derimod en helt korrekt dimensioneret kølle eller driver, har man de allerbedste forudsætninger for at komme godt fra start på enhver bane. Og man kan langt hen ad vejen være sikker på, at man ikke er nødsaget til at skulle tage et ekstra slag allerede fra start.

Tøj og taske har ingen betydning for spillets udfald

 Er man i den situation, at man er nødsaget til at spare et eller andet sted, kan man passende vælge at købe en billigere taske og noget billigere tøj. For både golftasker og tøj er faktisk relativt dyrt, og det er egentlig langt hen ad vejen slet ikke nødvendigt. Selvfølgelig er der en komfort forbundet med at have en rigtig golftaske, men rent objektivt er det jo ikke nødvendigt, at man har den model, der koster flere tusinde kroner. Vælg derfor eksempelvis en billigere eller brugt model. Det er helt fint til at begynde med.

I forhold til tøj er det jo en smagssag, om man lige har den helt rigtige polo på. Og det gør absolut intet i forhold til at hjælpe dig i spillet. Derfor kan du da også vælge en alternativ påklædning fra start, så du ikke lige pludselig har købt dig ludfattig i alt for dyrt golftøj, som mildest talt ikke er særlig anderledes end helt almindeligt tøj. Vil du dog gerne have alt de fedeste lige fra starten, kan du udskyde betalingen med et mindre forbrugslån. Læs mere på https://minifinans.dk/kviklaan/. Så har du de allerbedste forudsætninger for at passe perfekt ind på golfbanen.

Traditionel fitness er ikke for alle. Her er 5 alternative motionsformer, som kan gøre det lettere for dig at komme i gang med at bevæge kroppen.

TENNIS: Hvilke yngre spillere vil bryde dominansen i tennissporten? Mændenes ATP tennisrangliste giver et billede af en sport, domineret af en række ældre herrer. Således er der ikke en eneste spiller i top 5, som er under 30 år.

GODE VANER: Hvis du, ligesom så mange af os andre, har et ønske om at dyrke mere motion og måske endda er kommet til at postulere dette i form af et nytårsforsæt, så er dette lige noget for dig.

MOTIVATION: Vi er efterhånden kommet et godt stykke ind i det nye år, hvilket betyder, at mange er i gang med at efterleve det nytårsforsæt, som var ønsket for år 2017.

MOTION: Det amerikanske The Color Run rammer Odense i morgen den 23. maj. Deltagerne skal møde op i hvidt tøj, der med garanti ikke er hvidt, når løbet er overstået.

CYKLING: Hvis man er vild med hygge, smuk natur og motion, så bør man overveje at finde cyklen frem et par søndage i maj. Arrangørerne bag Gudenåløbet invitere nemlig til en forsmag på løjerne.

AKTIVT LIV: En ung, dansk kvinde elsker livet i London, men hun savner at kunne cykle sikkert rundt i byen. Cykelkulturen i Danmark giver en fantastisk frihed.