Valg af paddleboard: Det skal du have fokus på

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Det er nærliggende at tro, at valget af et paddleboard er simpelt. Det er dog ikke helt tilfældet. Du kan nemlig ikke blot vælge et vilkårligt board.

Er du helt grøn inden for området, er det sandsynligvis en kende uoverskueligt at adskille de mange valgmuligheder. Ligeledes er det ikke sikkert, at du ved, hvilke parametre dit board bør vælges ud fra.

Da det kan være at overskue mulighederne, er der mange, der ender med at vælge et vilkårligt board. Det frarådes på kraftigste vis, da du risikerer at stå med et board, der ikke harmonerer med, hvad det skal bruges til.

1. Boardets form

Paddleboards findes i to forskellige former: en blød og en spids form. Der er afgørende forskelle mellem de to former, hvor den bløde form eksempelvis egner sig bedst til afslappede ture på vandet.

Den spidse form er i højere grad tiltænkt dig, der ønsker at skære gennem vandet med høj fart.

2. Volumen

Det er vigtigt, at boardet har den rette volumen (opdrift) i forhold til din vægt. Hvis ikke det har det, vil det synke til bunds, når det bruges.

Derfor er det selvsagt afgørende at vælge et board med den rette volumen. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra følgende volumen:

  • Kvinde: 10,0 til 10,6
  • Herre: 10'6 til 11'6

3. Længde, bredde og vægt

Det er ligeledes vigtigt at være opmærksom på boardets længde, bredde og vægt. Det er nemlig i sigende i forhold til, hvad boardet egner sig bedst til.

Et board, der er langt og smalt, er udviklet med henblik på race og touring, da det garanterer hurtig fremdrift og høj hastighed. De er i stand til at skære nemt og elegant gennem vandet, men der dog forholdsvis ustabile ved lav hastighed.

Vælger du derimod et kort og bredt paddleboard, får du et board, der er udviklet til leg på vandet. De manøvre rigtig godt, og er ligeledes stabile ved både høj og lav hastighed.

4. Fast eller oppusteligt paddleboard?

Når du skal købe et paddleboard, er et af de mest afgørende beslutninger at vurdere, hvorvidt det skal være et fast eller oppusteligt board.

Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det er en personlig vurdering, der skal træffes ud fra dine egne ønsker og behov.

De oppustelige varianter er naturligvis praktiske i forhold til transport og opbevaring, da luften blot kan lukkes ud, hvis det skal opbevares eller transporteres.

Hvad man dog er nødt til at ofre, hvis man ønsker dette, er stabilitet og manøvredygtighed. De præsterer nemlig ikke helt så godt i vandet, som et fast board. Er man villig til at ofre dette, er de oppustelige boards dog det mest velegnede valg.

Begge varianter findes dog i et stort omfang, bl.a. hos Tilbudskongen.dk, hvorfor du ikke skal betvivle, hvorvidt du kan finde en ideelt board for dit vedkommende.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.