Vi vil ikke gå ned på motionsudstyr

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Når mænd dyrker sport og motion, vil de have ordentligt udstyr. Når mænd dyrker sport og motion, vil de have ordentligt udstyr.

MOTION: De fleste gadgets er kendetegnet ved, at de er automatiske eller i hver fald elektroniske. Men kan yoga måtter og skridttællere mon blive sommeren nye gadget?

DR-serien "Rigtige Mænd" brager i disse uger ud gennem skærmene over alt i det danske land, og de fem gæve jyder med lidt for mange kilo på sidebenene bliver hurtigt et kært stykke folkeeje, men samtidigt et billede på nogle kedelige tendenser, som vi holder fast i i vores samfund. For hos de rigtige mænd er det ikke træningsudstyr og yogamåtter, der fylder i haveskuret, nej det er maskiner, og helst mange af dem.

Motion til rigtige mænd

"Rigtige Mænd" havde første gang serien blev vist en fantastisk effekt på særligt den mandlige del af befolkningen. I senere programserier kunne man pludselig berette om, at flere og flere rigtige mænd havde fundet vej til naturen og træningscentre fuldt op med det farlige træningsudstyr, de tidligere kun havde grint af. Det kan måske også være svært at forene 110 kilo rigtig mand og en lille træningsmåtte eller en skridttæller i et mavebælte, men om ikke andet havde programmet en effekt.

LÆS OGSÅ: Stimuler din krop og din nysgerrighed

Nu er det snart sommer i Danmark igen, og selvom vejret i sidste måned stadig bød på snevejr, bør der snart være anledning til igen at komme ud og få luftet kroppen, og hvorfor ikke få gjort det til noget motion. Det viser sig faktisk at flere skifter træningscentre ud med naturen, så i stedet for at lide i en times svedlugt, så tager folk deres træningsudstyr med ud i naturen, og udnytter den friske luft, til at få motioneret.

Motion og sport i naturen

I naturen behøver det heller ikke være så besværligt. Græsset er fint at lave rygøvelser på, man kan stå på hænder op af et træ, eller man kan tage sin skridttæller med ud og gå en tur, og på den måde får man brugt de træningsressourcer, der alligevel står til fri afbenyttelse året rundt, om end de nok er mest tiltrækkende for de fleste om sommeren.

I 2016 var der særlig en form for træning, der blev endnu mere populær, end den var i forvejen. Mange tog nemlig deres yogamåtte og barn under armen, og gik til børneyoga. Det er ikke ret meget træningsudstyr, der er sundt for børn, men til gengæld er deres egen krop et fantastisk redskab, de kan bruge til at øge både deres styrke, koncentration og motorik.

Træningsudstyr til mænd

Selvom børn er dejligt naive og siger ja til de fleste ting, så er det ikke sikkert, at vi får de fem rigtige mænd fra Jylland til at dyrke yoga lige med det samme. Men gadgets kan de lide, og træningsudstyr kan bestemt også være en gadget. Der findes håndvægte i fedt design og med smarte indstillinger, der gør dem perfekt egnede til at vise frem, også selvom det man i realiteten løfter måske ikke er det mest imponerende. Og så udvikles der hele tiden nye former for træningsudstyr, der kan hjælpe med at træne muskelgrupper, men på en mere effektiv måde end tidligere.

Er der noget en "Rigtig Mand" vil, er det at have den nyeste gadget først, og hvem ved, måske bliver det fremover træningsudstyr og ikke plæneklippere.

Senest ændret Mandag, 01 maj 2017 07:08

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.