Sådan kan du måske sove bedre om natten

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En god nattesøvn er alfa og omega for et godt liv. En god nattesøvn er alfa og omega for et godt liv.

SØVN: En rigtig stor del af den danske befolkning oplever besvær ved at falde i søvn. En dårlig søvnrytme har virkelig mange dårlige følger. Først og fremmest betyder det, at du konstant er i underskud og ikke har din vante modstandskraft til at håndtere de daglige udfordringer og gøremål.

Derudover kan manglende søvn måske svække dit immunforsvar, hvilket resulterer i, at du i højere grad vil opleve sygdom. I værste tilfælde kan det føre til en permanent stresstilstand og endnu værre, depression.

Hvorfor sover vi mere?

Det er paradoksalt – der har aldrig været mere fokus på sundhed, men alligevel har vi aldrig sovet mindre. Det er som om den store sundhedsbølge let og elegant er sprunget henover det at sove mere. Det er en skam.

En af de største syndere i søvnproblemet er, at vi altid er online eller på en eller anden form for skærm. Undersøgelser har bevist, at du får en væsentlig dårligere søvn, hvis du sidder med en skærm lige op til du skal sove. Samtidig føler vi os stressede af hele tiden at skulle interagere med folk. Stress generelt er en af de væsentligste årsager til, vi ikke kan sove.

Få styr på gener

Hvordan man sover bedre er et bredt spørgsmål med et par forholdsvis enkelte svar. Først og fremmest skal du selvfølgelig få bugt med eventuelle gener, der forstyrrer din evne til at slappe af. Hvis du for eksempel lider af en dårlig ryg eller tandpine, der på den ene eller anden måde er til gene, skal du hurtigst muligt kontakte en professionel.

Eksempelvis kan du, hvis du har tandpine af den ene eller anden grund og bor i Aarhus, klikke dig ind på Google og skrive; "Tandlæge Aarhus C" for derefter at bestille en tid. Eller hvis du har problemer med ryggen, kan du tilsvarende finde en god fysioterapeut eller kiropraktor til at hjælpe med at lette smerterne. Problemet og bynavn - så er Google klar med et svar.

Begynd at motionere

Det er bestemt ikke en overdrivelse, når man siger motion er rigtig godt for dig. Det hjælper dig med at tabe vægt og det styrker din muskulatur og dit immunforsvar. Faktisk har de nyeste undersøgelser indikeret, at du får syv timer længere levetid for hver ene time du løber.

Motion hjælper tilmed på søvnen. Efter en dag med motion skriger dine muskler efter at slappe af, og din krop er mere tung og modtagelig overfor søvnen. Du skal dog være opmærksom på ikke at få pulsen for højt op, kort tid inden du skal sove. Det tager omkring 2-3 timer for kroppen at falde ned efter pulsen har været over 70 procent af din maks.

I stedet for at stå indenfor i et svedigt fitnesscenter kan du jo overveje at begynde til en eller anden form for sport. Her er floorball et rigtig godt bud. Floorball er fysisk krævende, og det er en holdsport, så du får også et socialt element med. Hvis det lyder interessant, kan du med fordel klikke dig ind på AJ-Sport for at købe alle former for floorball udstyr.

Ændr på dine spisevaner

Hvad du spiser er altafgørende for kvaliteten af din søvn. Undersøgelser har vist, at du får meget færre afbrydelser i din REM søvn, hvis du i højere grad lever på en kombination af fisk, grøntsager, ris og fuldkorn.

Vær desuden opmærksom på ikke at spise for meget kort tid inden, du går i seng. Din krop bruger energi på at fordøje maden, du spiser, og det er svært at falde til ro samtidig med denne bearbejdelse finder sted.

Hvis du vil vide mere om, hvad du kan gøre for at forbedre din søvn, kan du klikke her.

spart

Senest ændret Tirsdag, 06 juni 2017 12:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.