Skimmelsvamp elsker skybrud

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Skybrud kan få skimmelsvampe til at gro frem. Skybrud kan få skimmelsvampe til at gro frem. Foto: Teknologisk Institut.

FUGT: Husejere, der har oplevet skybrud og indtrængen af vand, skal være ekstra opmærksomme på skimmelsvamp. Selv om vandet er fjernet, og det ødelagte indbo er ryddet, så kan oversvømmelserne også blive begyndelsen til et skimmelsvampeangreb.

Har man derfor kældre eller andre steder, hvor vandet er trængt ind under skybrud, skal der foretages en endda grundig rengøring. Man kan ikke nøjes med at få vandet væk og udtørre bygningen. Man skal sikre sig mod følgeskaderne.

- Man kunne tro, at når man har ryddet op og fået tørret rummet, så har man gjort det, der skal gøres. Et er, at man får tørret selve bygningen - men man skal være opmærksom på, at der er stor risiko for vækst af skimmelsvamp efter en oversvømmelse, siger centerchef Kathrine Birkemark Olesen fra Teknologisk Institut.

Fugt bagved tapet

Når fugten trænger ind bag beklædningsplader, ind mellem gipsplader, under gulvbelægninger eller op bag tapeter kan skimmelsvamp opstå.

Man skal derfor i mange tilfælde både fjerne gips, isolering filt, linoleum, væv og den slags før, der kan tørres.

- De skjulte skimmelangreb bliver typisk først opdaget, når der konstateres en kraftig, tung lugt i det tidligere opfugtede område. I værste fald opdager man først skimmelsvampe-angrebet, når brugerne af lokalerne reagerer med gener som irritation af slimhinderne, vejrtrækningsproblemer, hovedpine og koncentrationsbesvær, siger Kathrine Birkemark Olesen.

Det er vigtigt, at man får professionel hjælp, hvis man får mistanke om, at huset er ramt af skimmelsvampeangreb.

På Teknologisk Institut er en gruppe professionelle aktører netop gået sammen om at tilbyde efteruddannelse i fugtteknik med henblik på at blive endnu bedre til at tage vare på bygninger efter eksempelvis fugtskader. efteruddannelse i fugtteknik

Aktørerne er Enemærke og Petersen, Teknologisk Institut, Polygon, If, Dansk Byggeri, SBi/AAU, Forsikring & Pension samt en række forsikringsselskaber; Tryg, Gjensidige, Topdanmark og Alm. Brand. Fugtteknikerkurserne er støttet af Grundejernes Investeringsfond, Forsikring & Pension og Teknologisk Institut.

Senest ændret Tirsdag, 23 august 2016 09:43

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.