Varmere klima og mere regn

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Ladegårdsåen kan blive et unikt rekreativt sted. Ladegårdsåen kan blive et unikt rekreativt sted. Foto: Miljøpunkt Nørrebro - Helle Rye Westphall & Kamilla Aggerlund.

KREATIVITET: Vand i kælderen er ikke morsomt, men måske kan fremtidens regn bruges lidt mere kreativt. En udstilling sætter fokus på de mere positive sider af klimaforandringer.

Udstillingen "Regnen kommer" viser en lang række eksempler på nye, kreative måder at klimatilpasse vores byer på, der samtidig skaber byer med mange menneskelige kvaliteter.

Måske kan man i stedet for at lede vandet væk i kloakker dybt under jorden bruge regnen i springvand, søer, kanaler og demed skabe grønne og blå områder. Herfra kan vandet så langsomt sive ned i undergrunden.

Klima og tilpasning

Det er ingen tvivl om, at klimatilpasning bliver et vigtigt punkt på dagsordenen, og derfor er kreative løsninger, der også kan skabe bedre byer en del af vores fremtid.

- Udstillingen præsenterer en række nye løsninger, hvor man f.eks. kan kombinere sportsfaciliteter med klimatilpasning – og dermed opnå en ekstra værdi. "Regnen kommer" er en udstilling, der i høj grad forsøger at vise, hvordan vi alle sammen kan gøre en forskel, siger Martin Winther, formidlingschef, Dansk Arkitektur Center.

Tennisbane leder vand væk

Måske kan en tennisbane bruges? Tja, hvorfor ikke. I Gladsaxe har et af de projekter som formidles i udstillingen netop kombineret sportsfaciliteter med anlæg, der kan aflede og opsamle regnvand via en række damme og kanalsystemer mellem idrætshallerne og langs fodboldbanernes sidelinjer.

Også i Rabalder Parken i Roskilde har grundideen været at kombinere sport og klima. Et område kan i tørre perioder jo brugs af skatere, til rulleskøjteløb og så videre og i de våde perioder er der render og bassiner, som kan optage tag- og overfladevand.

"Regnen Kommer - Hvordan klimatilpasning giver os bedre byer" er udviklet i et partnerskab mellem Dansk Arkitektur Center og Realdania. Projektet er støttet af COWI og Københavns Universitet. Projektet er skabt i samarbejde med Naturstyrelsen, Københavns Kommune, Smith Innovation, carlberg/christensen og Realdania By.

Udstillingen vises fra d. 16. januar 2015-6.april 2015 i Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K. Entré: 40 kr. Åbning d. 16. januar kl. 16.30-18.30.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.