Undgå skader på kloakken

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et servicetjek af kloakken er en rigtig god ide. Et servicetjek af kloakken er en rigtig god ide. Foto: Klingenberg.

RETTIDIG OMHU: Med vinter og forår kommer der erfaringsmæssigt også mange skader på huse og kloakker som følge af store mængder nedbør og frost.

De fleste er gode til at fokusere på tag og facader, der jo er synlige. Men de usynlige kloak- og afløbssystemer er mindst lige så vigtige, for udgifterne til reparation af skader med opgravning og anlæg er store.

- Begynder kloakken først at volde problemer, kan det dog være til stor gene, enten i form af tilstoppede afløb, oversvømmelser, lugtgener, fugtskader og i værste fald rotter. Man bør derfor få tjekket sin kloak og selv tage sine forholdsregler, anbefaler autoriseret kloakmester Niels Hansen fra Klingenberg Entreprenør i Karlslunde.

Virksomheden udfører blandet andet servicetjek med TV-inspektion og eventuelt spuling.

Servicetjek af kloakken

Når man får udført et servicetjek af kloakken tjekkes synlige renseadgange, om brønddæksler og tagnedløbsbrønde er tilgængelige og er rensede. Der tjekkes også for, om der er indvendige synlige renselemme, som ikke er gemt bag gipsvægge eller rod og om der er gulvafløb med aftagelige vandlåse.

Hvis der skal udføres kloakarbejde som følge af tjekket, skal man som husejer være opmærksom på, at dansk lovgivning kræver, at kloakarbejde udføres af en autoriseret kloakmester.

Man må derfor ikke selv lave nogen form for kloakarbejde. Men man kan med omtanke og vedligeholdelse sikre, at kloakken fungere i mangeår.

- Ved at skylle afløb hyppigt og rense riste, vask og tagrender jævnligt kan man forebygge mod tilstopning og lugtgener, understreger Niels Hansen.

Opstår der først problemer med kloakledningerne, kan det have dramatiske konsekvenser. En god idé er derfor at tage sine forholdsregler og få tjekket kloaksystemet jævnligt for at opdage problemer i tide.

- Der kan være farlige gasarter og giftstoffer i brønden, så man må ikke gå ned i en brønd uden det helt korrekte sikkerhedsudstyr, understreger Niels Hansen fra Klingenberg.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.