Boligejere fyrer for spurvene

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et typisk 70'er hus, hvor der kan spares endnu mere på energien med korrekt isolering. Et typisk 70'er hus, hvor der kan spares endnu mere på energien med korrekt isolering. Foto: Fritidsmagasinet.dk.

ENERGI OG MILJØ: Mange tror fejlagtigt, at de er gode til at spare på varmen og strømmen. Men det holder ikke altid stik.

Halvdelen af danske boligejere fyrer for gråspurvene. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri. Husene er ofte så dårlige i energimæssig forstand, at de kun ville kunne opnå energimærke E eller dårligere.

En YouGov rundspørge viser desuden, at kun ti procent er klar over, deres boligs dårlige stand. Det er således et noget forvrænget virkelighedsbillede boligejerne har.

- Der er ingen, der i ret lang tid af gangen har vinduerne på klem og radiatoren på fuld drøn samtidig, men når det gælder husets energimærke, så har vi en tendens til at lukke øjnene, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Hårde hvidevarer

Husejerne er blevet rigtig gode til at købe hårde hvidevarer med flotte energimærker - også fordi de ved - at det sparer penge på el-regningen.

- Vi skal vænne os til at tænke det samme om vores huse, for her er også både C02 og penge at spare. Men noget tyder på, at husejerne ikke har indset det.

Undersøgelsen viser, at det ofte er økonomien, der afgør, om man vil gå i gang med at isolere huset, få nye vinduer eller lave andre energisparende ting.

- Derfor er det ærgerligt, at politikerne ikke kunne blive enige om at forlænge BoligJob-ordningen. Når tilskud og information går hånd i hånd, har vi den bedste grobund for grønne projekter. Men den bølge som BoligJob-ordningen medførte er lige så stille gået i stå sammen med ordningens ophør ved årsskiftet, siger Michael H. Nielsen.

Politikerne lægger op til, at Danmark skal være fri for fossile brændstoffer i 2050.

Senest ændret Mandag, 02 februar 2015 15:18

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.