Tidlige kartofler i haven

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Ved at fordyrke kartoflerne i papkrukker, kan man høste to-tre uger før. Ved at fordyrke kartoflerne i papkrukker, kan man høste to-tre uger før. Foto: Nelson Garden.

FORÅR: Inden længe kan vi godt begynde at tænke på forår, og så begynder det at krible for at komme i jorden. Hvis man vil i gang før normalt, kan man overveje fordyrkning.

Det er slet ikke svært og giver eksempelvis meget tidlige kartofler. Brug for eksempel Paper Pot, der er papkrukker specielt beregnet til fordyrkning af kartofler og andre grøntsager til udplantning.

Fordyrkning eller prædyrkning, som nogle kalder det, er en trend, der vokser. Måske fordi vi kæmper lidt med naboerne om at få de tidligste kartofler, og en kartoffel, der er dyrket i en papkrukke, bliver færdig to til tre uger tidligere end normalt.

Sund plante med rodnet

Den hurtige færdigudvikling af kartoffelplanten opnås, fordi fordyrkning giver en tidlig top og et veludviklet rodsystem. Når man planter de små kartoffelplanter ud, skal man ved Paper Pot Potato blot rive bunden af og sætte krukken i jorden.

På den måde bevares rodnettet, der så breder sig. Selve papkrukken formulder helt af sig selv.

Potato og de andre typer Paper Pot kan bruges til dyrkning af grøntsager, urter og slyngplanter. Så uanset om man skal have tomater, chili, agurker, søde ærter, squash eller noget helt andet, kan man altså overgå naboen.

Senest ændret Onsdag, 04 februar 2015 12:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.