Tre huskeregler om snerydning

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det kan koste dyrt at "glemme" at rydde sne på fortovet. Det kan koste dyrt at "glemme" at rydde sne på fortovet. Foto: Fritidsmagasinet.dk.

SNE OG IS: Det hvide lag, der dækker landet, ser smukt ud, men bag skønheden gemmer sig også fare for glatte fortove og faldskader.

Det kan blive dyrt, hvis man ikke for ryddet sine fortove. Det gælder derfor om at få styr på sin snerydning, hvis man vil undgå erstatningssager.

Regler for snerydning

Reglerne for korrekt snerydning er faktisk ikke så svære:

• Bor du i et hus, der grænser ud til en offentlig vej, så har du også pligten til at rydde sti og fortov for sne. Du skal desuden sørge for, at trapper, indgange samt adgang til postkasse og affaldsstativ er ryddet

• Du skal strø salt, grus eller lignende, så snart det er glat, og du har pligt til at rydde sne hurtigst muligt efter snefald.

• Som udgangspunkt skal du sørge for snerydning fra klokken 7 om morgenen til klokken 22 om aftenen. Men hvis du er vidende om, at der er personer, der færdes på stedet udenfor dette tidsrum, så har du også pligt til at rydde sne i på det tidspunkt.

Sneen daler ned

Nogle gange vælter sneen ned - helt uden pause - og man kan næsten ikke nå at fjerne den, før sneen er der igen.

I sådanne tilfælde er man ikke erstatningsansvarlig for de eventuelle skader på fortovet. Det gælder naturligvis også, hvis du har ryddet korrekt, og folk alligevel falder.

- Som grundejer bliver man vurderet efter dét, der i juridisk sammenhæng kaldes culpanorm. Det betyder, at såfremt man har overholdt sine pligter og almindelige normer i den konkrete situation, så bliver man ikke erstatningsansvarlig for skaderne, forklarer advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen, der er en del af ADVODAN.

Hvis man selv falder

Er du selv faldet og har slået dig på et glat fortov, skal du sørge for at tage forbi skadestuen eller lægen. På den måde kan skaden dokumenteres.

Det kan have stor betydning i en erstatningssag.

- Det vil også være til hjælp i en sag, hvis du har kontaktinformation på vidner, der har set dig falde eller hvis du har taget billeder af stedet, hvor skaden skete, lyder rådet fra advokat Berit Møller Lenschow.

Berit Møller Lenschow opfordrer til, at man forebygger faldulykker med fornuftigt fodtøj og forsigtighed:

- Som fodgænger har du pligt til at passe på og ikke bevæge dig rundt på glatis med for eksempel stiletter. Skulle uheldet være ude i en sådan situation, vil det kunne betyde en nedsættelse af din erstatning.

Senest ændret Torsdag, 05 februar 2015 17:19

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.