5000 kroner sparet hvert år

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Man kan let spare 5.000 kroner per år ved at skifte vinduer i et 70'er parcelhus. Man kan let spare 5.000 kroner per år ved at skifte vinduer i et 70'er parcelhus. Foto: Rationel.

ENERGI: I Sønderborg bor et ægtepar, der i 2013 valgte at skifte deres gamle vinduer i 70'er parcelhuset. Det har de ikke fortrudt.

Som den omhyggelige mand Niels Møller er, noterer han familiens varmeforbrug ned hver eneste måned for at sikre sig, at alt er som, det skal være.

Familiens parcelhus er efterhånden fyldt 40, men har faktisk fungeret og levet op til den sønderborgske families krav.

Varmeforbrug faldt

Sådan var det lige indtil en af de første dage i 2013.

- Grafen over vores varmeforbrug i 2012 lå noget lavere end forbruget de foregående år. Det overraskede mig egentlig lidt, fortæller Niels Møller.

Familien Møller havde sidst i 2011 fået nye vinduer i huset, selvom de oprindeligt havde tænkt på reparation af de eksisterende.

- Vi er i midten af 50'erne. Om en årrække kommer vi forhåbentlig længere op i årene. Og vi vil gerne blive boende i vores hus, hvor der er god plads til børn og børnebørn. Så når vi nu var i gang, kunne vi lige så godt gøre det færdigt:

Og det var den udskiftning, der slog markant igennem, da varmeregnskabet for 2012 skulle gøres op.

Gode vinduer

Hemmeligheden lå naturligvis i de nye Aldus vinduer fra Rationel. Denne type vindue har to lag glas og en udvendig skal af aluminium.

Fra den første dag kunne familien Møller konstatere, at der ikke længere var træk fra terrassedøren, og vinduerne kunne åbnes og lukkes helt uden besvær.

Det bedste var dog, at husejerne ved årets afslutning nu kunne notere sig, at de havde spare over 5.000 kroner. En besparelse, der vil komme år for år, og for Niels Møller er der nu gået sport i at måle på varmeforbruget:

- Det er egentlig lidt sjovt. Tallene er afmålt ret præcist og ligger tilgængelige på leverandørens hjemmeside, så de er fuldstændigt sammenlignelige år for år.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.