Sådan bevarer du egetræets nye udseende

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Der er ikke noget smukkere end et nyt egetræsgulv. Der er ikke noget smukkere end et nyt egetræsgulv. Foto: Trip Trap Woodcare.

GULVPLEJE: Når et helt nyt egetræsgulv er lagt, så fremstår det smukt, nøgent og uslebet. Det udseende vil man gerne bevare.

Hidtil har det imidlertid været svært at holde det look, for gulve skal behandles og passe med olier, der lægger sig på overfladen og trænger ind.

Gulvolie

Pleje er vigtig og fra Trip Trap Woodcare er der eksempelvis kommet en ny olie, der ser ud til at kunne behandle træet, så man opnår holdbarheden og det næsten ubehandlede udseende, idet egetræets oprindelige farvenuancer ikke påvirkes.

Olien forsinker ifølge producenten også lyset påvirkning, og det betyder at det nyslebne look holder sig i mange år, hvorimod almindelig gulvolie gulner træet.

En hvidpigmenteret gulvolie er ikke meget bedre, fordi den efterlader farvestoffer i åretegningerne. De vil med tiden fyldes med hvid farve.

Bevar gulvets udseende

Det nye fra Trip Trap er, at behandlingen sker i to trin. Træets mættes med en neutral olie, der styrker de naturlige egenskaber.

Herefter med en plejeolie, der trænger ned og afviser smuds.

Det hele kan gøres samme dag, og så er de begge vandbaserede.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.