Vinduerne ofte skyld i varmetab

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En energirådgiver kan hjælpe med at finde husets "svage" sider. En energirådgiver kan hjælpe med at finde husets "svage" sider. Foto: Energistyrelsen.

VARMEREGNINGEN: Ved at reducere energitabet fra boligens vinduer og døre er der mange penge at spare på varmeregningen. Og for at opnå det optimale resultat kan det være en god ide at kontakte en rådgiver.

Alt for mange boligejere har ingen føling med varmeforbruget og undersøger sjældent, hvad de faktiske udgifter er ved eksempelvis at tjekke måleren eller se på varmeregningen.

Mange boligejere betaler ofte op til 30.000 kroner om året til opvarmning. Erfaringerne har vist, at der er mange penge at spare ved en bedre isolering i form af nye vinduer, samt eventuelt ved at skifte fra oliefyr til naturgas eller til biobrændsel eller varmepumper.

Termoruder og energiruder

Der er mange faktorer, der er afgørende for, hvordan man sparer på varmeudgiften. Det kan derfor være kompliceret for den enkelte boligejer at finde de rigtige løsninger, og derfor er brug af en rådgiver en god ide.

- Det er ofte vinduer, som giver det største varmetab, og udskifter man enkeltlagsvinduer til termoruder og især til energiruder, er der mange penge at hente. Det siger BedreBolig-rådgiver Søren Christian Kjær fra Stokvad Rådgivende Ingeniører.

Energistyrerelsen

BedreBolig er Energistyrelsens nye, landsdækkende ordning, der skal gøre det enkelt for boligejere at energirenovere deres huse. Overalt i landet findes en række rådgivende firmaer, som på vegne af Energistyrelsen giver råd og vejledning i hold til Energistyrelsen normer. En BedreBolig-rådgiver er med til at finde den rigtige løsning, da mange individuelle forhold indvirker på slutresultatet.

Prisen for en BedreBolig-plan afhænger af boligens størrelse samt opgavens kompleksitet og aftales med rådgiveren.

Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside.

 

Senest ændret Torsdag, 19 februar 2015 09:04

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.