Loftisolering er en god investering

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Isolering af husets loft er en god ide, men ikke hvis der i forvejen er godt isoleret. Isolering af husets loft er en god ide, men ikke hvis der i forvejen er godt isoleret. Foto: Energistyrelsen.

LOFTSISOLERING: Der kan være tusindvis af kroner at spare på varmeregningen, hvis man sørger for, at huset er optimalt isoleret. Ikke mindst den rigtige loftsisolering kan bidrage til at spare penge.

Generelt er der er rigtig mange penge at spare ved en bedre loftsisolering af din bolig. Hvis du selv vil lave arbejdet, bør du imidlertid søge råd fra professionelle boligrådgivere.

Isoleringens tykkelse

Det er en forkert opfattelse, at jo mere isolering på loftet, jo mere kan der spares på varmeregningen. Det er ikke altid tilfældet. Er der i forvejen isoleret med 300 mm, er det begrænset, hvad man får ud af at efterisolere, hvis isoleringsmaterialet på loftet ikke er skadet eller trykket fladt.

Har du imidlertid kun 100 mm isolering, kan du spare mange penge ved yderligere loftsisolering. Du skal imidlertid undersøge om eksisterende isolering er skadet eller faldet sammen. Samtidig må du ikke stoppe for ventilationen i tag rummet.

Dampspærre

Du skal også undersøge, om der er dampspærre i loftet, idet dette dampspærre er med til at stoppe at fugten nedefra boligen vandrer op på loftet. Du skal også passe på ikke at lægge isoleringen helt ud til kanten af loftet, således at du stopper for ventilationen totalt.

Energistyrelsen

BedreBolig er Energistyrelsens nye, landsdækkende ordning, der skal gøre det enkelt for boligejere at energirenovere deres huse. Rundt i Danmark findes en række rådgivende firmaer, som på vegne af Energistyrelsen giver råd og vejledning i henhold til Energistyrelsen normer.

En BedreBolig-rådgiver er med til at finde den rigtige løsning, da mange individuelle forhold indvirker på slutresultatet.

Prisen

Prisen for en BedreBolig-plan afhænger af boligens størrelse samt opgavens kompleksitet og aftales med rådgiveren.

Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside.

Senest ændret Tirsdag, 24 februar 2015 06:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.