Færdig med kolde gulve

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Når energirådgiveren kommer på besøg, bliver alle dele af huset gennemgået - også gulvisoleringen. Når energirådgiveren kommer på besøg, bliver alle dele af huset gennemgået - også gulvisoleringen. Foto: Energistyrelsen.

GULVISOLERING: Der er mange penge at spare ved en bedre isolering af din bolig, det gælder ydervægge og loft, men også en bedre isolering af gulvet i huset er vigtig for at forhindre varmen i at forsvinde ned i jorden eller kælderen.

Derfor skal du undersøge meget nøje, hvordan dit gulv er isoleret inden du går i gang med arbejdet. Men det kan være problematisk, og derfor er det et godt råd at kontakte professionelle rådgivere omkring gulvisolering.

Du skal første finde ud af om boligen har et såkaldt terrændæk, altså en gulvkonstruktion, som ligger direkte på grunden, eller om der under gulvet er en krybekælder eller en gammel kælder, som er fyldt op.

Fodkulde i huset

Det næste er at undersøge hvor meget fugt, der er i konstruktionen for på den måde, at finde ud af hvilke muligheder du har for at isolere gulvet og komme fodkulden til livs.

Beslutter du dig for sammen med din rådgiver at bryde gulvet op for at isolere er det måske en god idé, at skifte de gamle radiatorer ud og få lagt gulvvarme i stedet.

Samtidig har du også mulighed for at skærme af for eventuel radionstråling, så der kan være både komfort, indeklima og sundhedsfordele at hente ved en bedre gulvisolering.

Varme og komfort

Ved at udskifte hele gulvkonstruktionen ud, har du mulighed for at bygge gulvet rigtigt op fra grunden af. Det giver både komfort og varmebesparelser. Samtidig kan din investering være med til at huset stiger i værdi, og det er da ikke så ringe, den dag du vil sælge.

Har du helt eller delvis krybekælder i dit hus, er det langt mindre bekosteligt at få gjort noget ved de kolde gulve, idet du kan man isolere nedefra.

Den bedste løsning her er at opbygge et isoleret terrændæk med et drænlag under. Krybekælderen skal nemlig være ventileret. Derfor skal du sørge, at gulvkonstruktionen stadig kan ånde, selvom man lægger isolering ind under den.

Energi og rådgivning

BedreBolig er Energistyrelsens nye, landsdækkende ordning, der skal gøre det nemmere for boligejere at energirenovere deres hus. H

vis du vil vide mere om BedreBolig-ordningen kan du kontakte energistyrelsen på www.ens.dk

Senest ændret Mandag, 02 marts 2015 06:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.