Boligsælgere taber penge

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Hussælgere kan gå glip af besparelser, hvis de ikke selv bestiller tilstandsrapport og energimærke. Hussælgere kan gå glip af besparelser, hvis de ikke selv bestiller tilstandsrapport og energimærke. Foto: Total-Tjek.

PENGE: Hvis boligsælgere selv bestilte energimærke og tilstandsrapport, kunne de spare en pæn sum penge i forbindelse med salg af huset.

Ifølge en YouGov undersøgelse ville otte ud af ti, bestille tilstandsrapport og energimærke, hvis de havde vist, at de kunne spare penge.

- At så mange ikke indhenter flere tilbud, det er overraskende. Ikke mindst fordi, at ejendomsmæglerne har pligt til, at oplyse boligsælger om muligheden for selv at bestille rapporter, siger byggesagkyndig Kenneth Madsen.

bolig-salg-hus-ejendomEjendomsmægler husker dårligt

Han er indehaver af Total-Tjek, der udfører tilstandsrapporter og energimærker direkte for boligsælgerne, og oplever, at ejendomsmæglerne "nærmest glemmer" at fortælle om muligheden for selv at bestille rapporter.

I YouGov undersøgelsen svarer 36 procent af boligsælgerne får oplyst, at de har mulighed for selv at bestille billigere rapporter.

- På den måde oplever jeg, at der desværre en hel del kammerateri i branchen, siger Kenneth Madsen.

Byggesagkyndig og energikonsulent

En hussælger bør som udgangspunkt altid indhente flere tilbud, og det er nemt at finde en.

- Som boligsælger skal du blot bede om en liste over lokale bygningssagkyndige og energikonsulenter hos din ejendomsmægler, eller ved en simpel søgning på nettet på ord som tilstandsrapport og energimærke, fortæller Kenneth Madsen.

Find mere information på www.Boligejer.dk.

Senest ændret Onsdag, 04 marts 2015 07:00

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.