Bekæmp ukrudt mellem fliserne

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Ukrudt kan med de rigtige forholdsregler let bekæmpes. Ukrudt kan med de rigtige forholdsregler let bekæmpes. Foto: Dansand.

UKRUDT: Det er slet ikke så svært at få bugt med alt det ukrudt, der her i foråret pibler op ad revner og sprækker her der og alle vegne - og især mellem fliserne.

Spørgsmålet er hvor meget tid, man vil bruge på at få det pokkers ukrudt væk, og naturligvis hvor stor en arbejdsindsats, man vil yde.

Ny bog om ukrudt

Ifølge en ny, lille og gratis bog med titlen "Den lille sandhed", som er udgivet af Dansand, vises tre metoder, der alle giver et godt resultat i mindst én sæson.

fliser-feje-sandBogen er faktisk en ABC i bekæmpelse af ukrudt mellem fliser, og den fås i forskellige byggemarkeder over hele landet.

Alle kan udføre den allerhurtigste løsning, der består i, at man fjerner ukrudtet mellem fliserne og herefter skraber fugerne rene. Fugerne fyldes dernæst igen op med eksempelvis Danfast fugemateriale. Denne metode gør terrassen ukrudtsfri i mindst en sæson.

Ukrudt fjernes i flere år

Hvis man vil fjerne ukrudt, så det helt sikkert holder sig væk i flere år, så skal man være endnu mere grundig med fjernelsen af fuger. Man skal fjerne helt ned til fire centimeters dybde og spule godt med en højtryksrenser.

Vil man fjerne ukrudtet helt optimalt, så er det op med stenene og derefter en grundig afrensning af disse. Når de er lagt på plads kan man fylde op med sand igen.

Eksempelvis Dansand har en række forskellige fugematerialer, så fliser kommer til deres ret igen - helt uden ukrudt.

Senest ændret Torsdag, 07 maj 2015 05:49

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.