Tid til blomster og urter

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Rhododendronen blomster for fuld skrue nu - og haven er den dejligste plet på jorden. Rhododendronen blomster for fuld skrue nu - og haven er den dejligste plet på jorden. Foto: Aage Krogsdam.

KØKKENHAVEN: Det er nu tid til at du skal give dine blomsterbede farver med nye blomster og buske, og samtidig er det nu, der skal kigges på urterne i køkkenhaven.

pelargonie-haveEfter næsten en hel måned med relative lave nattemperaturer, er det tilsyneladende slut med nattefrost. Det betyder, at du kan klippe roserne, og du kan klippe de visne stængler fra hortensiaer ned - og pelargonien kommer nu til sin ret.

Har du en agave, som har stået indenfor i vinter, så kan du sætte den ud nu i din have. Det er også tid at plante sommerblomster, og alle blomsterløgene fra potter skal graves ned i haven, således at du til næste forår har endnu flere blomstrende påskeliljer, pinseliljer og tulipaner.

rhododendron-blomst-faaraarRhododendron i blomst

Der er også tid til at plante pelargonier i krukker og sætte dem ud nu i haven. Efter den relative tørre april måned, ser dine rhododendron buske måske ikke så grønne ud og bladende hænger.

Det skyldes to ting, dels mangler de måske noget mere surbundsjord, som du skal strø omkring busken ved roden. Endelig skal du vande, busken kræver nemlig meget vand, især nu lige før den springer i blomst.

Køkkenhaven

Det er også tid til at få lagt de første urter i din køkkenhave. Temperaturen i jorden er så høj nu, at du kan så salat, bønner, ærter, gulerødder, agurker og rødbeder blot for at nævne nogle af de mest populære urter i køkkenhaven.

Sørg for at jorden er gennemarbejdet, så den er let og luftig, inden du lægger dine urter i lige rækker med cirka 30 centimeter imellem.

God fornøjelse i haven.

Senest ændret Lørdag, 09 maj 2015 08:45

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.