Regnen får haven til at sprudle

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Haven sprudler af liv efter regnen, og øjnene glæder sig derved. Haven sprudler af liv efter regnen, og øjnene glæder sig derved. Foto: Aage Krogsdam.

AAGES HAVE: Efter tørke kommer regn, og jeg skal lige love for, at der er kommet masser af regn de seneste tre uger. Det er lige før, jeg vil sige, man skal passe på med, hvad man ønsker sig.

Fra midten af juni og indtil nu har vi her på matriklen fået omkring 90 mm regn. Og det er noget blomster, planter og urtehave har kunnet lide.

Samtidig har temperaturen været mellem 18 og 20 grader, derfor har der været gang i plantevæksten.

nye-kartofler-have-sommerNyopgravede kartofler

Kartoflerne er for længst afblomstret, og der er nu under hver plante kartofler af en pæn størrelse og i antal til to personer.

Og vi graver friske kartofler op hver anden dag – de smager pragtfuldt. De øvrige urter i haven radisser, rødbeder, Rukosalat og icebergsalat har også vokset fint.

Inden længe kan vi begynde at tynde ud i rødbederækkerne og sylte de første rødbeder. Hver dag spiser vi frisk salat. Det er en ren fest at gå i haven.

God vækst i drivhuset

I drivhuset er der også sket meget - vi har for længst spist de første agurker, og i morgen skal jeg sylte de første 8-10 agurker.

tomater-have-sommerPeberfrugterne vokser også fint, men er knap modne endnu.

Det samme gør tomaterne, de første er modne, og mange er snart klar til høst. De er brandrøde og smager virkelig af noget lige nu - ikke som de vinterkedelige tomater, vi får fra Langbortistan.

Vindruerne er også i fuld vækst, og der har aldrig været så mange klasser på vindrueplanten som i år.

 

Åkander i havebassinet

I havebassinet har åkanderne udviklet flotte blomster i længerere tid nu, både røde og hvide blomster og små gule fra en meget lille nøkkerose.

Der er rigtig tid til nu at nyde haven, og det tror jeg er tilfældet for de fleste haveejere, som er glade for den megen regn og de gode vækstbetingelser for planterne.

blomster-sommer-haveBlomsterhaven

Ikke alene urterne er det en fornøjelse at både se på og smage, men også blomster og planter har nydt godt af den megen regn. Naturligvis vokser skvalderkålen også her under de gunstige vilkår, men det er lige før, man glemmer den - for glæden over livets grokraft er stor.

De gule blade på rododendron buskene er for længst blevet mere grønne efter regnen. Disse buske kræver megen regn, og får de ikke det, bliver bladende hurtigt gule.

Pelagonier, geoginer, roser og krukker med forskellige sommerblomster er flotte i alle regnbuens farver.

God og frugtbar sommer til jer alle - her fra min have - Aage.

Senest ændret Tirsdag, 05 juli 2016 13:07

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.