Bekæmp myrerne naturligt og bæredygtigt

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Den sorte havemyrer er almindelig, og mange husejere har svært ved at få den bekæmpet. Den sorte havemyrer er almindelig, og mange husejere har svært ved at få den bekæmpet. Foto: Tanaco.

SMÅ BÆSTER: Når regnen begynder at aftage igen, og solen skinner, luften bliver varmere og fuglene kvidrer - så vil vi igen se maser af de små bæster - myrerne.

De små skadedyr, der egentlig også gør god nytte i en have, vil man helst ikke have i nærheden af hus, terrasse eller fliser.

Den sorte havemyre

Den mest almindelige af myrerne, den sorte havemyre, er imidlertid også en flittig og ubuden gæst i boligen hen over foråret og sommeren. De kommer i hobetal og flytter ikke ud af sig selv.

insekter-myrerMyrerne er tilmed ikke dumme, for når de jager efter føde, så er de i stand til at fortælle hinanden, hvor de skal løbe hen får at få maven fyldt.

Derfor ser man sjældent en myre alene, men mange i flok, der alle sammen vil have del i måltidet.

Bekæmpelse af myrer er svært

Det er imidlertid ikke så let at bekæmpe myrerne, for det kan være vanskeligt at finde myreboet.

Men myrerne flytter rundt på myretuen hele tiden, og det meste af den er under jorden. I myreboet befinder myrer i alle stadier sig sammen med dronningen, og der kan let være over 10.000 myrer samlet.

Det nemmeste er faktisk at bruge et bekæmpelsesmiddel, som myrerne slæber med sig ned i boet.

spinoway-myrer-lokkedaaseVæk med myrer uden kemisk fremstillet gift

Hvis man ikke vil bruge de farlige gifte, hvilket bestemt ikke kan tilrådes, så er SpinoWay en godt alternativ.

Myrerne tror, at lokkestoffet er mad, og tager det selv med ned i myretuen. Kort tid efter er boet dødt, men det er ikke et traditionelt kemisk middel, der udsletter myrerne, men det organiske og naturligt forekommende Spinosad-middel, der er uden kemisk fremstillede giftstoffer.

Miljøet lider derfor ikke overlast, myrerne dør og haveejeren kan nyde haven uden den sorte samvittighed, der følger med brugen af gift.

Nedgangen i myrer ses allerede efter 12 timer og efter 24 timer er myreplagen som regel helt væk. Hvis der er mange, kan man med fordel sætte to lokkedåser op.

Senest ændret Torsdag, 14 juli 2016 16:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.