Huspriserne bevæger sig støt opad

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Boligpriserne stiger, og liggetiden bliver kortere. Boligpriserne stiger, og liggetiden bliver kortere. Foto: David Buchmann/Boligsiden.

VÆRDI: Huspriserne er stadig på vej opad og tog således endnu et lille ryk op i juni måned. Dugfriske tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgsprisen for en villa i hele Danmark generelt steg med 0,8 procent. Det er lidt mere end samme måned sidste år.

Huspriserne fortsætter faktisk med at stige, kan man se i opgørelsen over juni måneds handler. Fra maj til juni steg kvadratmeterprisen og kom på 12.834 kroner, hvilket svarer til, at et parcelhus i gennemsnit koster 1,8 millioner kroner.

Prisstigninger og prisfald

Hvor der sidste år var prisstigninger på villaer og rækkehuse på 0,6 procent i juni, var der samtidig prisfald i Nordjylland og Midtjylland med o,4 procent. I år er salgspriserne steget i alle regioner.

- Prisudviklingen i år er helt klart hjulpet på vej af den fortsat faldende rente, der har skabt fundamentet for yderligere prisstigninger, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Brexit-afstemning og danske boliger

Investorerne har efter Brexit-afstemningen søgt mod de danske realkreditobligationer, og det har givet meget lave renter.

- Det er for tidligt at se effekten af Brexit, men det bliver spændende at følge boligmarkedet i de kommende måneder, hvor både huspriser og antal bolighandler kan vise sig at overhale sidste års niveau, Birgit Daetz.

Huspriser stiger i 69 kommuner

69 kommuner havde højere salgspriser for villaer og rækkehuse i juni 2016 i forhold til juni 2015. Der er fire kommuner vest og syd for København, der ligger i top fem over kommuner med den største stigning det seneste år.

Lejre, Glostrup, Greve og Høje Taastrup har oplevet stigninger på mellem 15 og 17 procent indenfor det seneste år.

Men en jysk kommune som Lemvig gør det endnu bedre med 40 procent. Huspriserne i kommunen kommer dog ikke over 5.400 kroner per kvadratmeter, og der er få handler i kommunen, hvilket fører til store udsving.

- Efter den store prisstigning sidste år var det ikke utænkeligt, at der ude i kommunerne kunne komme prisfald i år, fordi boligmarkedet stabiliserede sig, men det har ikke været et udbredt billede, siger Birgit Daetz.

Kortere liggetid på huset

Det to i juni i gennemsnit 185 dage at sælge et rækkehus eller en villa, hvilket svarer til et fald på 3,8 procent i forhold til måneden før og 5,5 procent i forhold til juni året før.

Region Hovedstaden kommer ikke overraskende ud med den korteste salgstid på 114 dage, men Syddanmark må trækkes med hele 212 dage, før huset er solgt.

Salgstiden er dog generelt faldet i alle regioner bortset fra Midtjylland, hvor salgstiden steg med 2,8 procent i forhold til sidste år.

Senest ændret Søndag, 10 juli 2016 09:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.