Fire tips til at sælge din bolig i foråret

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Vinteren kan være hård ved boligen. Vinteren kan være hård ved boligen. Foto: Fotostok.

BOLIGGUIDE: Vinteren er allerede kommet godt fra land, og selvom boligmarkedet netop nu befinder sig midt i sin lavsæson, så er der stadig en lang række ting, man kan gøre i løbet af vinteren, hvis man gerne vil gøre sin bolig klar til et eventuelt salg i foråret eller sommeren.

På den tid af året er priserne typisk højest, så hvis man går med tanker om at sælge sin bolig til næste år, kommer der her fire gode råd som meget vel kan sikre dig en bedre salgspris.

LÆS OGSÅ: Svampeangreb i huset er svært at opdage

1: Dæk din græsplæne til med blade

Det første man bør fokusere på, hvis man gerne vil gøre sin bolig mere præsentabel i forbindelse med et eventuelt salg, er ens græsplæne. Vinteren er nemlig typisk meget hård ved ens græsplæne, særligt hvis vi kommer til at opleve lange perioder med både sne og nattefrost.

I værste fald kan en lang vinter sætte sig præg på en græsplæne langt ind i det nye år, så hvis man gerne vil give sin græsplæne de bedste forudsætninger for at tage sig godt ud, bør man overveje at dække den til med visne blade.

Mange danskere vælger at samle alle løse blade sammen og smide dem i en kompostbunke, men det kan bedre betale sig at lade dem ligge på græsset, da de beskytter græsplænen mod kulde og er er med til at give dyrelivet næring, så insekterne fortsat kan leve og opretholde din græsplænes økosystem igennem vinteren.

2: Få foretaget en facaderensning

Det næste, man med fordel kan gøre, hvis man vil være i stand til at præsentere sin bolig på den bedst mulige måde, er ved at få foretaget en grundig facaderensning. Dette kan man enten gøre selv med en højtryksrenser, eller man kan få professionelle folk til at gøre det.

Fordelen ved at overlade det til fagfolk er, at de har mulighed for at anvende nogle bedre maskiner, der virkelig kan rense i dybden. Det er dog en god ide at vente til sidst på vinteren, da både sne og slud typisk afleder en masse skidt og snavs. Men en flot renset facade kan hurtigt få din bolig til at fremstå både nyere og friskere end det ellers var tilfældet, uanset hvilket materiale din bolig er bygget i. Hvis din egen bolig kunne trænge til at blive renset igennem, kan du få et godt tilbud på denne side.

3: Tjek dit fundament for revner og slid

En tredje og sidste ting, som man bør gøre i løbet af vinteren, er at tjekke sit fundament for revner og slitage generelt. Et fundament bliver ligesom alle andre dele af din bolig slidt, og når dit fundament bliver slidt, øges risikoen for at der kan trænge vand og fugt ind i din bolig, hvilket i værste fald kan udvikle sig til svamp, hvilket kan være en dyr affære at slippe af med igen.

Derudover så hæfter man som boligejere selv for visse skader på huset, hvis det ikke er aftalt at disse skal udbedres af køber, hvilket ofte medfører et naturligt afslag i prisen. Hvis du er i tvivl om, hvilke forpligtelser du har i forbindelse med et boligsalg, bør du tage en snak med din boligadvokat.

4: Tjek dit tag for løse tagsten

Det fjerde og sidste man bør tjekke, inden man sætter sit hus til salg, uanset om det er om sommeren eller om vinteren, er at tjekke sit tag for løse tagsten. Årsagen til dette er at taget både er meget dyrt at reparere, hvis en lille skade vokser sig stor, hvilket gør, at man enten må give et stort nedslag i prisen eller tage et lån.

Ens tag bliver slidt i løbet af året, og derfor bør man som tommelfingerregel både tjekke sit tag om vinteren og om sommeren. Om vinteren kan især sne medføre skader, da sneen ligger tungt på taget, og hvis der er utætheder i taget, kan det ligesom med fundamentet føre til øget fugt i boligen.

Senest ændret Torsdag, 29 december 2016 10:17

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.