Godt arbejde i hjemmet

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Godt værktøj er det halve arbejde, når man selv går i gang. Godt værktøj er det halve arbejde, når man selv går i gang.

GØR-DET-SELV: Selvfølgelig er det lettere at hyre professionelle til at ordne diverse skavanker på boligen, men hvorfor ikke spare de penge og selv give dig i kast på de projekter, du længe har gået og overvejet?

Måske har du en weekend ledig eller en ferie i den nærmeste fremtid, hvor du tænker at finde din indre handyman frem og påbegynde dit projekt.

LÆS OGSÅ: Brug håndværker eller gør det selv

Inden du gøre dette, er der nogle punkter, der er gode at overveje og som kan være gode at få styr på, inden du går i gang. Læs disse gør-det-selv fif inden du begynder på dine vilde projekter – måske får du nogle gode råd ud af det, der kan forbedre dit endelig resultat.

Lær af andres arbejde

Selvom du selv klarer projekterne med dine egne bare næver, er der ingen skam at få inspiration og hjælp udefra. Det kan være svært at starte helt fra bunden, især hvis man ikke har prøvet at lave det før.

Lige meget hvilket projekt, du vil i gang med, findes der et hav af artikler, guides og ikke mindst videoer, der kan hjælpe dig godt på vej. Der er ingen grund til at begå de samme, dumme begynderfejl, som alle andre, hvis du i stedet hurtigt kan blive guidet til, hvad du skal undgå, og hvad du skal være påpasselig med.

Det kan spare dig for en masse tid og penge. Hold dig derfor orienteret med diverse byggeblogs og hjemmesider, inden du starter, da det vil helt sikkert gavne dig og dit projekt.

Skaf det rigtige værktøj

Lige meget om det er ofte, du begiver dig ud i gør-det-selv projekter og har det som en mindre hobby ved siden af dit arbejdsliv, eller i stedet roder dig ud i det for første gang, så er det rigtige værktøj vigtigt at have for at opnå det bedste resultat.

pensel-maling-malerpenselDet kan være alt fra en slagboremaskine til en sømpistol eller overfræser – der er mange muligheder, alt efter, hvad du skal lave. Disse værktøjer kan dog hurtigt løbe op og blive et større beløb, hvis du skal ud og købe det hele fra ny, men her er der heldigvis også ofte hjælp at hente. De fleste kender nogle, som er en lidt større handy-man end en selv. Her kan man spare nogle penge ved låne det nødvendige værktøj i en kortere periode.

De rigtige materialer til huset

Når du først kommer i gang med dine gør-det-selv projekter, er det vigtigt ikke at gå ned på kvaliteten af dine valgte materialer. Det er virkelig en god investering at have fokus på dette og prioritere kvaliteten. Selvom det kan virke som en mindre formue, du skal lægge ud nu og her, kan det oftest langt bedre betale sig i længden.

Skal du eksempelvis købe maling til facaden af din bolig, er det fornuftigt at snakke med den professionelle i butikken og blive guidet til, hvilken maling, der vil være passende for dig og dit projekt, så du ikke ender med forkerte og ærgerlige køb.

Er det en træplade, du skal købe, er der også stor forskel, selvom de alle ligner hinanden ved første øjekast. Først og fremmest er det ikke sikkert, din udvalgte plade er beregnet til det formål, du lige har i tankerne – det kan være, du har brug for noget, der skal kunne holde fugt ude, at den skal kunne bruges udendørs eller noget helt tredje.

Rådgivning kan her forhindre dig i en masse fejlkøb, der i sidste ende kan ødelægge hele dit projekt eller gøre det langt dyrere og mere besværligt, end du først havde håbet og regnet med.

Et godt tip er at gå efter CE mærket på byggevarer. Herved er du sikret, at de er testet og samtidigt overholder diverse sundheds- og sikkerhedskrav.

Selvom nogle vælger bare at kaste sig ud i diverse projekter, kan det være en god idé at gøre sig nogle tanker omkring projektet for eksempel, hvordan du nemmest og billigt udfører det uden at gå ned på kvaliteten. Derudover skal du også tænke over, om der er nyttig inspiration at hente, som kan spare dig for spildt tid og penge, og om du kan lave projektet for et lavere beløb ved at låne udstyret i stedet for selv at gå ud og købe det.

spart

Senest ændret Fredag, 17 februar 2017 07:53

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.