Sådan sparer du penge på renovering af bolig

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Man kan gøre meget for at gøre byggeriet billigere. Man kan gøre meget for at gøre byggeriet billigere.

RENOVERING OG HÅNDVÆRK: Renovering kan betyde fornyelse i form af mange forskellige projekter, og nogle gange bliver det langt dyrere end først antaget.

Det kan skræmme mange fra at renovere huset, men der er mange måder at gøre arbejdet billigere, så du sparer tusindvis af kroner.

Brug genbrugsmaterialer

Materialerne er vigtige i forbindelse med renovering. Men bare fordi du selv skal have bygget eller renoveret, behøver det ikke at betyde, at materialerne behøver komme direkte fra producenten, tværtimod.

LÆS OGSÅ: Tjek dit hustag inden vinter

Mange forhandlere landet over sælger alt fra genbrugstagsten og brugte termovinduer og døre til gulvplanker og mursten. Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan finde brugt, og du kan bestemt vælge i mellem et bredt sortiment lige meget, hvad du har brug for. Udover, at du gør noget godt for miljøet, kan du også spare penge ved ikke at købe alt fra ny.

Danske eller udenlandsk håndværkere

Det kan nogle gange være svært at finde ud, hvornår håndværkerne skal spares væk, og hvornår det er ekstremt fornuftigt at få professionelle ind over ens projekt.
Skal du sætte en væg op eller udskifte køkkenet, kan nogle selv klare dette, hvor det i andre situationer kan være mere fornuftigt at inddrage specialister – det kan eksempelvis være, hvis dit hus er plaget af skimmelsvamp, eller hvis du har brug for hjælp til elektriciteten.

Det kan i visse tilfælde være spild at bruge penge på håndværkere, hvis du åbenlyst selv kan klare projektet over weekenden. Samtidigt skal den specifikke situation overvejes – for selvom det altid er fedt at spare nogle penge på danske eller polske håndværkerne, vil det samtidigt være en skam at rode dig ud i noget, du slet ikke har evnerne til, og hvor resultatet ender skidt, bare fordi du ikke var villig til at kontakte en professionel.

Det kan endda nogle gange spare dig penge, hvis du hyrer professionelle fra starten af, da du slipper for selv at bruge tid og penge på projektet, for til sidst at få en håndværker til at udrette dine fejle.

Husk garanti på byggeri

Der er ikke nogen grund til ikke at komme godt fra start, når først du går i gang med projektet. Vælger du derfor at hyre håndværkere, bør du allerede fra begyndelsen af samarbejdet sørge for, at de er dækkede af en garantiordning.

Det kan altså i sidste ende spare dig penge, hvis du har været grundig og opmærksom fra starten af.

De penge, du får fra garantien, kan hjælpe dig med at betale for at rette op på håndværkernes fejl - så skal du ikke selv rode dig ud i at udrede håndværkernes arbejde, som i værste tilfælde kan betyde skader og kontakt til en erstatningsadvokat, fordi du har påtaget dig noget, du tydeligvis ikke kunne håndtere eller har erfaring indenfor.

Kø selv byggeaffald væk

En anden måde, du kan spare penge, er, ved selv at skille dig af med byggeaffaldet, hvis du eksempelvis skal bygge om eller til. Det kræver meget arbejde og tid, men ikke desto mindre er der en sjat penge at spare på dette.

Hvis du overvejer dette, skal du dog være opmærksom på, at du først og fremmest skal sortere byggeaffaldet, hvor brædder, puds og rør eksempelvis skal i hver sin sæk – for derefter at køre det væk. Men selvom der ligger meget arbejde i sådan en proces, kan mange håndværkertimer – og dermed penge – blive sparet væk.

Er det en lidt for stor mundfuld, kan du eksempelvis aftale, at de ansatte står for sorteringen af selve affaldet, og du kun står for transporten til genbrugsstationen. Vælger du at pådrage dig dele eller hele af sorterings og/eller transporten, er det vigtigt, at du laver en klar aftale entreprenøren, så det bliver indskrevet i kontrakten.

Endnu en ting, du skal have in mente, er, at ikke alle genbrugsstationer tager imod byggeaffald, og du burde derfor først undersøge, hvor langt du reelt skal køre med affaldet.

Mange ting kan du altså selv gøre, hvis du er nervøs for at dit næste renoveringsprojekt kommer til at sprænge budgettet – igennem simple tiltag kan du spare penge, hvis du er villig til at ofre den ekstra tid fra egen side.

spart

Senest ændret Tirsdag, 04 april 2017 11:24

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.