Sving penslen inden det er for sent

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Mal vinduerne i tide. Mal vinduerne i tide.

VINDUER: Vinduer af træ skal males, og de skal males i tide, hvis du vil forlænge deres levetid. Følg malermesterens enkle råd, og styr uden om de klassiske gør-det-selv fejl.

 

Foråret er ofte for vådt. Sommeren er ofte for varm, men sensommeren og det tidlige efterår er til gengæld det helt rigtige tidspunkt at gribe penslen og gøre noget ved husets tørstige og afskallede vinduer. Ifølge malermester Christoffer Pape Mortensen er der ingen vej uden om, hvis man vil beholde sine vinduer i mange år:

- Man skal male sine vinduer jævnligt for at forlænge deres levetid. Det er ganske enkelt. Træværket skal beskyttes mod vind og vejr samt solens ultraviolette stråler, der alt sammen nedbryder malingen.

Uden maling vil det bare træ suge fugt til sig og begynde at rådne. Selv en lille revne i malingen er nok til at få nedbrydningen til at gå i gang. Vinduesproducenten Rationel anbefaler af samme årsag, at man går sine trævinduer efter en gang om året for at kunne tage eventuelle problemer i opløbet.

- Det kan slet ikke betale sig at lade være. Med en kærlig hånd holder dine vinduer og døre i rigtig mange år, siger Thomas W. Hansen, der arbejder som rådgiver hos Rationel.

Gør det selv - rigtigt
Har man vinduer af træ, skal de males. Vælger man selv at gå i gang, er der gode råd at hente hos fagfolk. Efter ti år som malermester har Christoffer Pape Mortensen ikke svært ved at pege på, hvor gør-det-selv folket ofte fejler:

- Den mest almindelige fejl er, at folk ikke får gjort forarbejdet ordentligt. Hvis man ikke får vasket vinduesrammen ordentligt ned i grundrens, slebet eller skrabet den løse maling af og får givet de bare pletter en god grunder, kommer der som regel hurtigt afskalning igen. , siger Christoffer Pape Mortensen.

I farvehandelen skal man vælge mellem forskellige typer maling: En oliebaseret alkyd-maling, en vandbaseret plast-maling eller en blanding mellem de to.

 

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:51

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.