Begræns skader ved skybrud med grundvandspumpe

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Der kommer mere vand nu en før i tiden, og mange steder kan en grundvandspumpe være en god ide. Der kommer mere vand nu en før i tiden, og mange steder kan en grundvandspumpe være en god ide. Foto: Pixab

REGNVEJR: Mange husejere har efterhånden oplevet store problemer efter skybrud. De store mængder af vand i forbindelse med et skybrud er svære at gardere sig imod, og derfor sker det uheldige, at kælderen eller andre rum bliver fyldt med vand.

Når uheldet er ude, har du brug for en effektiv løsning, der kan hjælpe dig med at få vandet hurtigt væk fra rummet igen. I sådan en situation kan du bruge en grundvandspumpe, der er meget velegnet til tømning af kældre.

Find den rette grundvandspumpe

Du kan købe en grundvandspumpe online og få den leveret hurtigt direkte til din adresse. Det kan måske virke uoverskueligt at købe en pumpe online, men du kan nemt læse dig frem til, hvilken type du har behov for, så du er sikker på at få leveret den rette grundvandspumpe.

LÆS OGSÅ: 3 tip til tørt værelse i kælderen

Derudover skal du gå efter grundvandspumper, der følger de høje danske standarder og er af høj kvalitet, så du er sikker på, at du ikke kommer i problemer, og at pumpen fungerer optimalt.

Hvad er en grundvandspumpe?

En grundvandspumpe er velegnet til transport af rent spildevand og kan blandt andet anvendes ved kældre, drænafløb og tanke. Grundvandspumper anvendes desuden også ved afløb fra bad, køkkenet, vaskemaskinen eller lignende.

Grundvandspumper har mange forskellige anvendelsesmuligheder, men det formål, som den især er velegnet til, er tømning af vand i kælderen. Pumpen etableres under jorden og går i gang, når grundvandet stiger til et vist niveau, hvor den derefter pumper vandet videre til eksempelvis en faskine eller kloakken.

Fjern vandet effektivt efter skybrud

Mange husejere har blandt andet oplevet store problemer efter skybrud, hvor kælderrum især er meget udsatte. Det kan hurtigt blive meget uoverskueligt, og det kræver derfor meget effektivt udstyr at få fjernet alt vandet igen.

Med en pumpe behøver du ikke længere bekymre dig om at skulle fjerne store mængder af vand. Vandpumper er uundværlige til at fjerne vand fra oversvømmede kælderrum, der står under vand efter et skybrud, da de sikrer, at det sker hurtigt og effektivt.

Ud over at få fjernet vandet igen efter et skybrud, er der nogle andre mulige problemer, som du skal være særligt opmærksom på:

1. Start med at begrænse skaderne så meget som muligt ved at reagere hurtigt. Det gør du effektivt ved at pumpe vandet væk fra kælderen igen.
2. Det er vigtigt, at du rengør kælderen grundigt og desinficerer de ramte ting. Sørg for at dække huden til, så du ikke kommer i kontakt med bakterier.
3. Undgå skimmelsvamp. I en fugtig kælder kan skimmelsvamp vokse hurtigt bag skabe, under gulvet eller inde i væggen.
4. Isolerede gipsvægge kan holde på vandet i lang tid. Derfor bør du efterfølgende opsætte en varmeblæser og en affugter i kælderen, så al fugten kan komme væk.

Har du problemer med fugt i kælderen?

Hvis du generelt oplever problemer med fugt i din kælder, er et omfangsdræn en god løsning, da det har nogenlunde samme funktion som en tagrende. Det er en effektiv metode, der mindsker risikoen for vand- og fugtskader i din bolig.

Omfangsdræn leder overskydende vand væk, så du undgår fugt i kælderen, eller at der på anden vis kommer vand ind i boligen. Hvis du ikke allerede har et omfangsdræn, er det derfor en god idé at få det etableret ved din bolig. Omfangsdrænet bliver altid etableret langs boligens fundament og ydermur, så det kan lede vandet væk fra boligens mure og dermed undgå, at der dannes fugt. Drænet sikrer, at du kommer helt af med vandet, der ellers kunne have skabt store problemer for dig.

Både en grundvandspumpe, en dykpumpe og et omfangsdræn er gode investeringer i forbindelse med skybrud og fugt i kælderen. Med disse løsninger er du godt sikret i fremtiden, så du kan undgå ubehagelige fugtskader og vandskader i din kælder.

Senest ændret Torsdag, 30 marts 2017 22:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.