Genbrug møbler

Udgivet i Boligindretning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det er både sjovt og sund fornuft at genbruge sine møbler. Det er både sjovt og sund fornuft at genbruge sine møbler. Foto: Bosch.

BÆREDYGTIG: Hvis vi skal undgå at overforbruge af verdens ressourcer, så må vi til at se på alle aspekter af vores liv og tænke genbrug bedre ind. Det gælder for eksempel også for møbler. I gamle dage så man på bolig og møbler som brugsgenstande - i dag nærmere som forbrugsgenstande. Efterhånden er der dog ved at ske en ændring, og man kan selv begynde i de små.

Tag eksempelvis den gamle, kedelige taburet. Vend den på hovedet, benene i vejret og frem med malepistolen. Den kan hurtigt blive en flot brugsgenstand i boligen igen:

Materialer
1 taburet
1 rulle malertape
1 spand akrylmaling til stolebenene
Blyant
Målebånd
Afdækningspapir til at dække taburetten og maleområdet
God malersprøjtepistol, fx PFS 3000-2 fra Bosch

Sværhedsgrad
Let eller rettere superlet

Tid
Omkring en time + tørrring

Trin 1
Start med at vende møblet i dette tilfælde taburetten på hovedet. Vælg, hvor langt farven skal gå ned. Markér det valgte sted med blyant og brug målebånd, så det bliver ens på alle ben. 
trin1tabu
Trin 2
Fire stykker malertape klippes af. Stykkerne placeres ved markeringerne på benene.
 trin2tabu

Trin 3
Den del af taburetten, der ikke skal males pakkes ind med afdækningspapir, der fastgøres med malertape. Husk også at dække gulv og rum, hvor der males.

 trin3tabu

Trin 4
Så er du klar til det sjove! Mal taburetten med akrylmaling. Brug en god sprøjtespistol, der med ensartet spray til at lave en flot farveovergang fra kraftig farve til udfading og transparent. Det eneste du skal er at trække sprøjtepistolen ganske langsomt tilbage, mens der sprayes op langs taburettens ben. Når det hele er tørt, kan du tage papir og tape af igen. God fornøjelse.

 trin4tabu

 

 

Senest ændret Lørdag, 21 juni 2014 08:05

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.