Fugleliv i vinterhaven

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fodring øger antallet af fugle. Fodring øger antallet af fugle.

LIV: En villahave er det perfekte levested for rigtig mange fuglearter, som trives rigtig godt blandt de mange forskellig planter.

Jo mere varieret haven er, jo flere forskellige slags fugle vil den tiltrække. Store og små træer, buske, stauder og sommerblomster og bede med gode bunddækkeplanter er alt sammen noget, som fuglene kan lide.

Mange forskellige planter er med til at øge antallet af gavnlige insekter, og på den måde sørger man for, at der er masser af naturlig føde til især de små sangfugle. Siden, når planterne sætter frugter og frø, er der igen mad nok til at mætte mange små næb.

Flere fugle i haven

Både antallet og artsrigdommen af fugle kan øges betydeligt, hvis man er flittig til at fodre. I eksempelvis Silvan-kæden er det muligt at få en række forskellige modeller.

Ved at fodre dagligt vil man tiltrække mange faste vintergæster, og hvis foderet lægges ud på samme tid hver dag, vil man snart opleve, at fuglene ligefrem sidder i de omkringliggende grene og venter på, at der bliver serveret. En anden effektiv måde, hvorpå man kan øge mængden af fugle, er ved at sørge for, at der altid er frisk vand at drikke. Især i perioder med hård frost er det nemlig svært for fuglene at få nok at drikke, og noget så enkelt som et lille lavvandet bassin med ikke-frosset vand kan i disse måneder øge tilstrømningen af flyvende gæster med mindst 50 procent.

Senest ændret Tirsdag, 23 august 2016 14:16

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.