Fire tips til tegl

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Siden middelalderen har man brugt tegl i haven. Siden middelalderen har man brugt tegl i haven. Foto: Bygitegl.dk.

MILJØ: Med tegl kan man lave et spændende havemiljø af terrasser, bålpladser, højbede, bænke og belægninger. Tegl i haven er bestemt ikke en ny opfindelse. Tag blot et kig på nogle af de smukke klosterhaver, der findes rundt omkring i landet. Her er tegl anvendt i forbindelse med bede, læmure og gangarealer.

- Tegl er et 100 procent naturmateriale med lang levetid og varme, afdæmpede farver, der harmonerer perfekt med alle havens blomster, planter og buske, siger Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen og Bygitegl.dk.

Tegl giver den ro til haven, som munkene for århundreder siden lærte at påskønne. Og så holder en teglmur på varmen. Det kan komme planterne til gavn om natten.

Fire gode tips til tegl i haven

1. Sid på tegl
For de kreative er der mange muligheder i at bruge tegl på terrassen. Måske mellem fliserne eller i større områder. Husk at store fliser får terrassen til at virke lille, mens små har den modsatte virkning. Mønstre på tværs gør terrassen bredere og kortere, mens mønstre på langs gør terrassen længere.

2. Gå på tegl
På havegangene kan man med fordel bruge hårdbrændte teglsten, de såkaldte belægningsklinker. De tåler saltning og frost ekstra godt.

3. Varm dig ved tegl
Har man et bålsted i haven, så er det helt perfekt til forårs- eller sommeraftener. I muret tegl vil det afgive varme længe efter, at ilden er gået ud.

4. Mad på tegl
Et bundsolidt og samtidigt dekorativt udekøkken kan let opføres i tegl. Her kan man så tilberede på gril ved åben ild eller gas. Det er naturligvis afgørende, at arbejdsbordet ved siden af varmestedet skal kunne gøres rent og tåle det danske vejr. Derfor kan man med fordel vælge klinker, sten eller mosaik på teglkonstruktionen. Se flere muligheder på www.bygitegl.dk.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.