Nordisk Mesterskab i timbersport

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Skandinaver er gode til at håndtere motorsave. Skandinaver er gode til at håndtere motorsave.

TRÆSPORT: Elmia Wood er verdens største internationale skovmesse med mange deltagere, som kommer langvejs fra, blandt andet fra Brasilien, Canada, USA og Rusland.

 

Det er første gang, at det Nordiske Mesterskab i Stihl Timbersports arrangeres i Elmia Wood og arrangørerne regner med omkring 50.000 besøgende.

Man bliver opdelt i team- og enkeltkonkurrencer. De atleter, som går videre fra NM, skal konkurrere mod 100 internationale atleter fra 23 nationer, som samles ved VM i Stuttgart i september for at afgøre verdensmesterskabet.

– Det føles faktisk skønt, at det Nordiske Mesterskab holdes i Sverige igen. Vi har et stærkt team fra Sverige, som deltager, deriblandt Hans-Ove Hansson som vandt guld på NM i Roskilde forrige år og repræsenterede Sverige ved VM. Vi er også stolte af for første gang i sportens historie at kunne præsentere en kvindelig europæisk deltager, siger Gunilla Andersson, marketingansvarlig i Norden for STIHL.

På Älvdalens Utbildningscentrum har 18-årige Malou sammen med andre unge atleter kvalificeret sig til årets rookie team. Tendensen viser, at sporten vokser sig større og interessen blandt unge udøvere er stor.

– Dette er noget af det bedste, jeg har gjort, for jeg har trænet meget og er blevet stærkere. Jeg vil give alt, hvad jeg kan til konkurrencen og vise, at den her sport også er noget for piger, siger Malou Lundin.

Konkurrencen afholdes på lørdag den 8. juni, i tidsrummet klokken 9.00-16.00

Senest ændret Søndag, 14 juli 2013 10:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.