God isolering køler og varmer

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Papiruld giver køligere nætter om sommerenn og varme i huset om vinteren. Papiruld giver køligere nætter om sommerenn og varme i huset om vinteren. Foto: Papiruld Danmark.

I NATTENS HEDE: Den varme danske sommer har gjort det næsten umuligt at sove nogle nætter. Mange har ligget og drejet sig i løbet af natten. Nu er vi så på vej mod vinteren, og mange begynder igen at tænke på om deres hus er ordentlig isoleret.

Men kulden og besparelserne er ikke det eneste argument for at have sit hus isoleret optimalt. Især i huse med to etager er der store temperaturforskelle mellem stuen og første salen. En god isolering - eksempelvis med det mere og mere anerkendte Papiruld - gør huset varmt om vinteren, men bestemt også køligere om sommeren.

Varme somre
De færreste husejere tænker imidlertid på isolering, når man snakker om den netop overståede meget varme sommer.

- Og her har huse isoleret med Papiruld vist en at absorbere varme således, at huset ikke overophedes og bliver uudholdeligt at opholde sig i særligt hen under eftermiddagen og aftenen, forklarer Claus Skov, som er adm. dir. i Papiruld Danmark.

Han understreger, at Papiruld også gør huset så tæt, at kulden holdes ude om vinteren. Der er således en dobbelt gevinst ved at isolere sit hus og en ekstra bonus:

- Det giver nemlig også et bedre indeklima. Tænker man mere på kroner og ører, så er der stadig håndværkerfradrag året ud, siger Claus Skov.

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:40

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.