Havearbejde er bedre end yoga og sex

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Havearbejde er lig med mindfulness. Havearbejde er lig med mindfulness.

Havearbejde har en meget gavnlig effekt på europæernes velbefindende. Faktisk er det lige så tilfredsstillende som yoga og sex. Det mener flere adspurgte i en ny undersøgelse foretaget af Fiskars.

Vi ønsker alle at finde kilden til mindfulness, glæde og velvære. Ny europæisk undersøgelse foretaget af Fiskars viser, at havearbejde måske er det, man bør give sig i kast med. Hele ni ud af ti svarer, at deres velvære stiger mere ved havearbejde end ved yoga. 80 procent mener, at havearbejde er bedre end meditation - og fire ud af ti betragter endda havearbejde som kilde til større velvære end sex.

Lugning af ukrudt er godt for både have og sjæl

"I løbet af vores dybdegående studie om havearbejde og haveejere i Europa har vi gang på gang bemærket, at mange ser havearbejde som en givende aktivitet i stedet for en sur pligt. Det ser i meget høj grad ud til at gavne dem rent psykisk," siger Marika Orkamo, VP Brand & Marketing hos Fiskars.

Otte ud af ti haveentusiaster svarer, at havearbejde afhjælper stress og angst, mens hele 90 procent ser havearbejde som en kilde til fysisk aktivitet. Omvendt svarer de fleste i undersøgelsen, at redskaber, der går i stykker, er for tunge eller for hårde ved hænderne betragtes som hindringer for velværet. Det samme gælder dårligt vejr og skadedyr i haven.

Yngre generationer mangler viden om havelivet

I undersøgelsen er der spurgt ind til forskelligheder mellem generationer og haveviden, og her svarede næsten alle, at tidligere generationer antages at have en større viden om haveliv, end den yngre generation har i dag. I relation hertil er ni ud af ti adspurgte på tværs af Europa enige om, at børn ville nyde godt af at blive involveret mere i havearbejde. Og da lidt mere end hver ottende haveejer mener, at tid brugt på havearbejde er tid godt givet ud, så er der gode muligheder for at skabe grønne bånd mellem den ældre og yngre generation af haveinteresserede familier.

Senest ændret Tirsdag, 14 august 2018 13:48

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.