Isolering af hulmur med papiruld

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Papiruld er den rigtige isorlering for Jim Lyngvild. Papiruld er den rigtige isorlering for Jim Lyngvild. Foto: Papiruld Danmark.

ENERGI: Modemanden Jim Lyngvild sparer masser af penge med god isolering af hulmurerne. For et par år siden opførte Jim Lyngvild og manden deres drømmehus, vikingeborgen Ravnsborg på Fyn.

Murerne er fyldt med super isolering, og det er god stil, synes parret. Det er nemlig ikke småpenge de to har sparet.

- Vi kom fra et gammelt bindingsværkshus, hvor isolering af svingende kvalitet gjorde, at vi frøs hver vinter, og at varmeudgifterne nærmede sig 60.000 kr. om året, fortæller Jim Lyngvild.

Derfor var de også bevidste om, at Ravnsborg skulle have den bedste isolering.

- Vi forventede at komme til at betale det samme i varme på Ravnsborg, fordi det er væsentligt større end vores gamle hjem. Men en kombination af god isolering, solceller og jordvarme, har bragt vores varmeudgifter ned på 27.000 om året, hvilket har overrasket os positivt, siger Jim Lyngvild.

Papiruld som isolering

Parret har helt fra begyndelsen været med ind over byggeprocessen, og en del af isoleringen har de selv udført.

Der var egentlig planlagt en helt traditionel isolering med måtter, men på grund af at trækonstruktionen er meget speciel, og fordi der er mange hulrum og snørklede hjørner, var huset ikke egnet til standardmål.

- Vi hader at isolere, og da vi havde stået en ½ dag og isoleret med måtter, kiggede vi på hinanden og blev enige om at vælge en lettere løsning, fortæller Jim Lyngvild.

Hus med papiruld

Derfor blev Papiruld Danmark A/S kontaktet for at sætte ord og forklaring på den form for isolering.

- Det har været intet mindre end fantastisk og nok den største overraskelse i hele byggeprocessen, siger Jim Lyngvild.

Arbejdet med isolering af hulmuren, der omkranser de 200 m2 blev således udført på kun fem dage.

- Vi har efterfølgende fået termograferet hele huset, og der er ikke fundet ét eneste sted, hvor isoleringen ikke var tilstrækkelig. Og min mand og jeg sparede flere ugers kløende og irriterende isoleringsarbejde, siger Jim Lyngvild.

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:40

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.