Gør rengøring sjovt for hele familien

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Gør rengøring til en leg. Gør rengøring til en leg.

Det er de færreste af os, som synes rengøring er sjovt, men det er som om, at det bliver lidt ekstra træls om sommeren. Rengøring behøver dog slet ikke at være så kedeligt – og du kan sagtens gøre det sammen med dine børn. Electrolux har sammen med husholdningseksperten Ann-Alicia Thunbo Ilskov fra bloggen Husmoderen.dk samlet 6 gode tips til, hvordan du kan gøre sommerrengøringen til en leg for hele familien.

I disse dage er vejret ekstra godt i Danmark, og de fleste har en lang liste over ting, som de hellere vil foretage sig end at gøre rent. Rengøring behøver dog ikke at være kedeligt men kan i stedet blive en underholdende fælles aktivitet for hele familien, som ovenikøbet lærer de mindste at tage del i familiens fælles ansvar.

"Lad os bare sige det, som det er - i mange familier lever børnene lidt af en luksuriøs all inclusive-tilværelse, hvor alt bliver ordnet og serveret for dem. Og hvis de alligevel har en opgave og ikke orker den, så ender den hos os forældre, fordi vi ikke har tålmodighed til at vente på, at det bliver gjort. Og ja, så er det nemmere, at vi lige kører en tur med støvsugeren eller svinger støvekluden selv," smiler Ann-Alicia Thunbo Ilskov, der er mor, lidt af en rengøringsekspert, tidligere royal barnepige, samt forfatter og blogger på Husmoderen.dk.

LÆS OGSÅ: Børnene er dem, som kvinder ønsker at rejse med

Sådan bliver rengøring underholdning for hele familien

 Hvem kan gøre det hurtigst?
Hvis I er en familie, der elsker at konkurrere, så gør rengøring til netop det: en konkurrence. Sæt uret og tag tid på, hvor lang tid I er om at støvsuge, støve af, vaske gulv og lægge tøj sammen. Skriv tiden ned og se, om I kan slå tiden uge for uge. Slår I rekorden, kan I jo præmiere jer selv.

Spøgelsesjagt med støvsugeren
At svinge rundt med støvsugeren er for mange voksne en kedelig opgave, men for børn er støvsugeren sjov at lege med. Med et barns fantasi kan støvsugeren nemt forvandles til en drage, en hest eller en spøgelsessugende ghostbuster-maskine. Og så gælder det bare om at galoppere rundt i hjemmet med støvsugeren eller jagte støvede spøgelser med den.

Lav en forhindringsbane
Legetøj på gulvet kan irritere enhver, der skal støvsuge, men hvorfor ikke bare se det som en del af en sjov forhindringsbane? I stedet for at lade det gå dig på, kan du gøre det til en del af legen. Se hjemmet som én stor forhindringsbane – og test, hvem der kan komme gennem hjemmet uden at røre legetøjet og alligevel formå at suge al støvet op.

På med yndlingsmusikken
Et sikkert trick til at gøre rengøring markant sjovere er at sætte jeres yndlingsmusik på. Lav en playliste med familiens yndlingsnumre og fyr op for den, når der skal gøres rent. Så bliver rengøringen ikke bare en leg – det bliver en fest. Tro os, I vil danse rundt i takt, mens I støvsuger, støver af, vasker gulv og lægger tøj sammen.

Gør arbejdet udenfor
Hvis det gode sommervejr forsætter, er der ingen grund til, at man ikke kan rykke nogle af de huslige pligter udenfor. Hvis I eksempelvis har vasket tøj, så hæng det til tørre udenfor – og når det skal lægges sammen, så gør det i solen. Det er hyggeligt at stå udenfor og synge med på sin yndlingssang, mens man lægger tøj sammen.

Vask gulv som Pippi Langstrømpe
Hvis der er en, som formår at gøre rengøring til en leg, så er det Pippi Langstrømpe. Hvis du gerne vil gå all in, så kan du lade dig inspirere af verdens stærkeste pige. Hun vaskede gulve med skurebørster på fødderne. Måske I kan binde gulvklude om fødderne og tage en skøjtetur gennem huset? Få hele familien med på idéen, så bliver gulvvask helt sikkert en leg.

Kilde: Electrolux og Husmoderen.dk

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.