Bolig

Overvejer du at sælge din bolig?

Mandag, 10 januar 2022 00:00

Sponsoreret indhold

Vi kender alle til at stå i situationen. Boligen ser pludselig helt anderledes ud. Dens fire vægge og tag udgør ikke længere blot det hjem, vi er så stolte af. Pludselig ser boligen gammel og trist ud, og vi begynder at overveje, om det er tid til et skift.

Her i artiklen finder du hjælp til denne situation. Det er sjældent den mest opløftende situation at skulle sige farvel til den gamle bolig ej heller at bevæge sig blandt boliglån og juridiske papirer. Her trænger man til at få en hjælpende hånd.

Boligen ligner ikke sig selv længere

En bygning er ikke bare en bygning. Bygningen står helt anderledes, om det er morgen eller aften. Den tager sig vidt forskelligt ud, alt efter hvordan vi kigger på den.

Efter mange lange og gode år i en bygning kan man begynde at se helt anderledes på den. Den er pludselig for stor. Den er for lille. Den er måske slet ikke jeres drømmebolig. Den gør jer ikke længere glade, når I kigger på den.

Her er det tid til at sælge jeres bolig. Sælg bolig på mange forskellige måder. Man kan stille sig ud til vejen og bare begynde at råbe kunderne op.

Medmindre hele nabolaget altid har beundret lige netop din bolig og bare ventet på, at I ville sælge bolig, kommer du nok ikke langt med blot at råbe højt. I stedet er der behov for, at du undersøger, hvordan man sælger en bolig. 

Tiden er inde til et boligskift

Når du søger online, vil du straks finde ud af, at du eller I slet ikke er de eneste, som står i denne prekære situation. Der er et hav af mennesker, som ønsker at sælge deres bolig.

Derfor finder I selvfølgelig også rig mulighed for at spørge jeres nye ejendomsmægler, hvordan I kommer bedst og klogest fra den ene bolig til den anden. Det klogeste og bedste er naturligvis, at I rykker fra a til b med penge på lommen og med drømmeboligen foran jer.

Hvordan man helt præcist rammer plet, er en umådelig svær disciplin. Heldigvis noget jeres nye ejendomsmægler er ekspert i. Ejendomsmægleren har rådgivet flere hundrede mennesker hen til deres drømmebolig.

En rådgivning, der foregår ved, at I sammen snakker om, hvad jeres situation er, og hvor I gerne vil ende op henne. Husk er være ærlige og gode i jeres kommunikation. Sådan finder den bedste bolig med jeres nye ejendomsmægler.

Sådan udnytter du din have bedst

Tirsdag, 26 oktober 2021 00:00

Sponsoreret indhold

En have er, for de fleste, et dejligt sted, hvor de kan nyde lange lyse sommerdage, enten ved at læse en god bog, eller ved at have familie og venner ovre til en grillaften. En have kan dog være mere end et fristed – det kan også være en ressource, der kan være med til at spare dig for mange penge, når det kommer til indkøb af bl.a. frugt og grønt, samt urter og blomster. I denne artikel giver vi dig et par gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din have, så du både kan nyde den, men også udnytte den.

Tænk før du planter

Der findes utroligt mange smukke blomster og planter, som man kan udsmykke sin have med, og det er derfor fristende at købe stort ind og smide en masse frø i jorden. Det kan dog være en stor fordel for dig at slå koldt vand i blodet og tænke praktisk, inden du bare begynder at plante løs. Ved at have tænkt haven igennem og lagt en plan for hvad der skal plantes, og hvor, kan du være sikker på at få mest ud af din have.

Plant smart

Det er som sagt en fordel at tænke sin have igennem inden man planter, især hvis man gerne vil spare nogle penge andre steder. Ved at plante forskellige typer af grøntsager og frugter, kan man selvsagt spare penge på dette område. Man kan også plante krydderurter i haven og dermed også spare penge der. De fleste kendte krydderurter kan godt vokse i vores klima, så der er masser af forskellige urter du kan vælge imellem og tilføje til din have, så du kan gøre din madlavning ekstra lækker.

Sælg dit overskud

Hvis du er så heldig at have en rigtig stor have, så kan du, udover at spare penge, også tjene penge, på din have. Du kan plante strategisk, så du har mere end rigeligt til dig selv og samtidig har nok, til at du også kan tjene nogle penge på det. Hvis du bor på landet, kan du eventuelt bygge en lille hyggelig bod ud til vejen, hvor du kan sælge dine overskudsprodukter. Hvis du bor i byen, kan du med fordel lave en Facebook side, som du kan sælge alt dit overskud fra. Du kan også undersøge muligheden for at få en stand på det lokale marked, eller lave en aftaler med forskellige restauranter, der med glæde vil støtte lokalt.

Hvornår er omkodning af låse nødvendigt?

Fredag, 22 oktober 2021 00:00

Sponsoreret indhold

Der kan være mange tilfælde, hvor det er en god idé at få omkodet din lås. Det kan eksempelvis være, hvis du lige er flyttet ind i en ny bolig og vil være sikker på, at kun du har adgang til hjemmet. Det kan også være, at du har tabt dine nøgler og derfor gerne vil sikre dig, at ingen uvelkomne tropper op i dit hjem. Det kan også være, at du har været udsat for enten et tyveri eller indbrud og derfor gerne vil sikre dig, at ingen tyve kan komme ind fremadrettet. I alle disse tilfælde er omkodning af lås en god idé.

Hvornår er det nødvendigt at få omkodet sin lås?

Hvis du har tabt dine nøgler, eller fået dem stjålet, skal du have omkodet din lås inden for 24 timer. Hvis du ikke får gjort dette, risikerer du, at forsikringen ikke vil dække omkodningen eller de eventuelle stjålne genstande fra hjemmet. Derfor er det altid en god idé at kontakte en låsesmed ligeså snart du har fundet ud af, at dine nøgler er blevet tabt eller stjålet.

Hvem kan omkode min lås?

En autoriseret låsemed kan hjælpe dig med at omkode din lås. Der er altid en låsemed på vagt, så du kan få omkodet din lås døgnet rundt. Det kan give dig noget af trygheden tilbage, hvis du har fået stjålet eller tabt dine nøgler. Hvis du har været særligt uheldigt, og der har været indbrud eller tyveri i dit hjem, kan en omkodning af låsen også give dig følelsen af, at du er sikker igen. 

Hvis du flytter ind i en ny bolig

Hvis du lige har købt hus eller lejlighed, kan det også være en god idé at få omkodet låsen. På den måde sikrer du dig nemlig, at du er den eneste med nøgler til boligen. Du aner nemlig ikke, hvor mange nøgler de tidligere ejere egentlig har haft. Derfor ved du heller ikke, om nogen et eller andet sted skulle have en ekstranøgle til dit hjem. Når du vælger at omkode din lås, bliver du fri for alle disse bekymringer. I stedet kan du bare nyde din nye hjem.

Hvis du gerne vil udelukke en nøglebærer

Måske har du givet en nøgle til en person, som du ikke længere ønsker, skal have adgang til dit hjem. I så fald er det selvfølgelig nemmest at bede om at få nøglen tilbage. Men hvis det ikke lykkes, kan en omkodning af låsen være en god idé. Det gælder også, hvis du har en mistanke om, at vedkommende har fået lavet en kopi af din nøgle. Når du omkoder din lås, er du nemlig sikker på, at kun du har en nøgle til den.

Hvis du gerne vil have én nøgle til alle låse

I nogle hjem er der flere nøgler. Én til hoveddøren, én til bagdøren, én til garagen, én til postkassen og så videre. I sådanne tilfælde kan det nogle gange være rart at få omkodet alle låsene, så du i stedet kun skal have én nøgle. På den måde slipper du for at bære rundt på flere nøgler ad gangen. Eller skulle stå og prøve flere forskellige nøgler for at finde den rette.

Sponsoreret indhold

Har du et ønske om at købe en trampolin, er du næppe i tvivl om, at du har et hav af muligheder. Af denne grund kan det være svært at finde frem til den helt rette. I og med, at det kan virke vanskeligt, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model blandt udvalget.

Du skal derimod fokusere på at sætte dig godt ind i, hvad du har af behov og krav. Det er dog værd at tilføje, at det især er firkantede trampoliner, der hitter for tiden, og det er selvfølgelig ikke uden grund.

Tværtimod er der mange årsager til, at de firkantede varianter er blevet populære. Der er nemlig adskillige fordele forbundet med disse modeller. Derudover er flere og flere også begyndt at tage AirTracks til sig, såfremt de ønsker noget med mere længde, end en trampolin.

Giver en bedre hoppeoplevelse

Årsagen til, at man bør købe en firkantet trampolin er, at den giver en bedre hoppeoplevelsen. Fjedrene arbejder nemlig på en anden måde, end på en rund trampolin. Når du hopper på en rund trampolin, vil den trække dig ind mod midten, da fjedrene arbejder synkroniseret med hinanden.

Hvis man derimod hopper på en firkantet trampolin, arbejder de mere individuelt. Her vil der ikke være noget træk mod midten, ligesom dit hop ikke bliver blødgjort. Det sikrer ikke blot en højere stabilitet, men er også med til at give dig en bedre hoppeoplevelse.

Hertil er det selvfølgelig også værd at tilføje, at du får en ensartet hoppeoplevelse, uanset hvor på trampolinen du hopper. Af denne grund er det selvfølgelig altid en firkantet trampolin, der skal vælges, hvis den skal buges til springgymnastik.

Er nemmere at finde plads til

Det er naturligvis ikke relevant for alle, men har man en have med begrænset plads, er det relevant at vælge en trampolin, der er nem at finde plads til. I og med, at en firkantet trampolin er firkantet, er det muligt at finde plads til den i hjørnet af en græsplæne e.l.

Vælger du i stedet en rund trampolin, vil du opleve, at der er en del spildplads omkring den, som ikke kan bruges til noget. Hvis du har i sinde at købe en rektangulær trampolin, bør du desuden overveje at købe en variant, der kan graves ned i din græsplæne.

Derfor bør du vælge en nedgravet trampolin

Ikke alle trampoliner kan graves ned. Har du planer om dette, er det derfor vigtigt at vælge en model, der er egnet til dette. Er du i tvivl om, hvorvidt det er det rette valg, bør det tilføjes, at der er rigtig mange fordele ved at vælge en model, der kan graves ned.

Er en trampolin gravet ned, er den ikke blot mere sikker. Det er også muligt at involvere den i flere lege, hvilket bl.a. kan involvere flere former for boldspil. Derudover vil den også virke mindre, når den er i gravet ned, da den ikke forstyrrer dit udsyn i din have.

Danske hjem invaderes af insekter i julen

Mandag, 14 december 2020 00:00

Lige nu vrimler det med hundredvis af biller, småfluer, bladlus, ørentvister, edderkopper og andre små insekter i danske hjem. De mange småkravl gemmer sig i juletræerne, men der er ingen grund til panik, mener ekspert.

Med eksklusive rettigheder fra Egmont har Dansk Plakatkunst stået på hovedet i Carla og Vilhelm Hansens arkiv og fundet en stribe originale håndtegnede akvareller og tegninger med Rasmus Klump og hans venner fra 50'erne. Nu udgives billederne på hjemmesiden 'danskplakatkunst'.

Døjer du med grønne og brune alger på dit tag? Så er du ikke den eneste. Rigtig mange danskere oplever, at deres tag fyldes af grønne og brunlige alger, som er svære at komme af med. Dette skyldes blandt andet de store mængder nedbør, vi har i Danmark, hvilket algerne elsker. Der er heldigvis hjælp at hente lige her, hvor du finder en guide, som indeholder en række gode råd til, hvordan du kan slippe af med algerne på taget. 

Læs med, og bliv klogere på, hvad du kan gøre. 

Reager, før det er for sent

Selvom det ikke umiddelbart virker til, at algerne kan forårsage en stor skade på taget, så er det vigtigt at reagere hurtigt. Hvis algerne får lov til at sidde længe nok, øger du nemlig risikoen for, at de trænger ind i taget med fugt, hvilket kan ødelægge taget fuldstændigt. Derfor er det vigtigt, at du reagerer hurtigt, hvis algerne hober sig op på dit tag, da du ellers kan ende med at skulle udskifte hele taget, hvilket du ville kunne have undgået. 

Lad professionelle klare arbejdet for dig

Afhængig af mængden af alger samt algetypen bruges forskellige metoder til at få bugt med dem. Typisk skal der anvendes skrappe midler, hvorfor det ikke anbefales, at du selv begiver dig ud i at behandle taget mod alger. Dette er nemlig et meget stort arbejde, hvis ikke du har de rette midler og det rigtige udstyr til rådighed.

Der er derudover en sikkerhedsmæssig risiko forbundet med at arbejde højt oppe på taget, hvorfor der altid bør tages nogle særlige forholdsregler til dette arbejde. Heldigvis er der masser af professionel hjælp at hente derude, hvilket du med fordel kan benytte dig af. Hos clpolering.dk tilbydes eksempelvis algebehandling af tag til en fordelagtig pris, og hvor alle sikkerhedsforanstaltninger tages alvorligt. Klik på linket, og find ud af, hvad firmaet kan gøre for dig. 

Hvordan virker en algebehandling af tag?

Der findes forskellige former for algebehandling af tag afhængig af den pågældende situation. Nogle benytter sig af en almindelig rensning, mens andre anvender højtryksspuling. Mange firmaer benytter sig af en skumbehandling til at foretage algebehandling af tag. Dette skum indeholder nogle særlige ingredienser, som sammen med regn nedbryder algerne på taget. 

Derfor kan processen være forholdsvis lang, men den er stadig meget effektiv. Det kan tage op til 12 måneder, før det fulde resultatet opnås, men det er ofte hele ventetiden værd. I nogle tilfælde gentages algebehandlingen, men dette afhænger af, hvor tildækket taget er, samt hvilken type af alger der er tale om. 

En algebehandling sikrer dig ikke bare et smukt tag, det forlænger også tagets holdbarhed. Det anbefales, at du får foretaget algebehandling af dit tag cirka én gang om året. 

Pas på med giftige midler 

Hvis du selv begiver dig ud i tagrensning, bør du sætte dig grundigt ind i, hvad det er for nogle midler, du anvender. Mange midler er nemlig giftige, og derfor skal der tages nogle særlige forholdsregler. 

Det er derudover vigtigt, at du sørger for at anvende godkendte midler til tagrensning. Hos byggeexpert.dk finder du en masse god viden og brugbare råd i forbindelse med tagrensning. Du kan med fordel klikke på linket og blive klogere på, hvordan du bør rense dit tag. 

Det anbefales dog i langt de fleste tilfælde, at du får professionel hjælp, da du herved er sikret godkendte og ordentlige midler. Derudover slipper du for at skulle kravle rundt oppe på taget, hvor din egen sikkerhed sættes på prøve. 

Hvis du følger ovenstående guide, er du klædt godt på til at bekæmpe algerne på dit tag.

Drømmer du om at købe lejlighed i Malaga? Så er der forskellige faktorer, som du bør være opmærksom på. 

En lejlighed i Spanien er nemlig typisk ikke ligesom en lejlighed i Danmark. Der er altså en række forskelle, som du bør kende til, inden du underskriver købskontrakten. Lige her i dette indlæg har vi samlet de mest væsentligste forskelle på lejligheder i Danmark og i Spanien, som er en god idé at kende til.

Læs med, og bliv klædt godt på til at investere i en lejlighed i Malaga eller et andet sted i Spanien.

Køb lejlighed i Malaga med professionel hjælp 

Mange danskere vælger at købe lejlighed i Malaga, hvilket der er flere gode grunde til. Vejret er næsten altid godt, kulturen er både rig og afslappet, havet er blåt, og maden er udsøgt. Drømmer du også om at købe en dejlig lejlighed i Malaga, hvor du kan nyde det dejlige vejr og god mad til en flot udsigt? Så er der nogle ting, du bør være opmærksom på. 

Der er særligt en række administrative ting, der skal være på plads, inden du køber lejlighed i Malaga. Du skal eksempelvis registreres i en række forskellige registre, og du skal finde en god og pålidelig ejendomsmægler. Derudover er det en god idé at have nogle konkrete krav og ønsker til din nye lejlighed.

Anderledes isolering kan give kolde vintermåneder 

Én af de største forskelle på en lejlighed i Spanien og en lejlighed i Danmark er, at isoleringen typisk er anderledes. En lejlighed i Malaga er sjældent isoleret og har heller ingen centralvarme, som vi kender det hjemme i Danmark. 

Størstedelen af tiden vil du dog ikke bemærke den manglende isolering eller tænke over det, da temperaturen udendørs er høj det meste af året, hvilket ligeledes opvarmer boligen indenfor. Derudover skal der ikke bruges mange penge på opvarmning af lejligheden, hvilket er en økonomisk fordel.

Hvis du opholder dig i lejligheden i de kolde vintermåneder, vil du dog kunne mærke, at der hverken er isolering eller gulvvarme, hvorfor det for mange er nødvendigt at opvarme lejligheden. 

Opvarmning af en lejlighed i Spanien sker typisk enten ved aircondition, gasovne, flytbare radiatorer eller lignende. Disse kan godt varme boligen op, men du får altså typisk ikke den samme vinter-hyggelige opvarmning, som du får hjemme i Danmark med centralvarme og god isolering. 

Den manglende isolering og centralvarme er de væsentligste forskelle på en dansk lejlighed og en spansk lejlighed. Dette er typisk noget, som du lige skal vænne dig til, men heldigvis er der ikke koldt i så mange måneder i Spanien, som der er herhjemme, så du slipper hurtigt for kulden. 

Bliv klogere på isolering af gulv her 

Hvis det alligevel er for koldt for dig i vintermånederne, har du mulighed for at isolere din lejlighed på nærmest samme vis som i Danmark. 

Der findes mange forskellige måder at isolere eller efterisolere gulvet på, hvilket afhænger af de pågældende behov samt gulvtypen. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i isolering af gulv, inden du begiver dig ud i isoleringsarbejdet. 

Hos Byggeexpert.dk finder du alt den nødvendige viden om isolering af gulv, som du har brug for. På siden er der samlet en række gode råd og vigtig viden, som klæder dig godt på til at finde ud af, hvilken type af isolering du skal gå efter. Du kan læse meget mere om isolering af gulv og priserne på det, ved at klikke på linket. 

Udearealet forlænger det indendørs areal 

Hvis du sammenligner brugsmønsteret for en dansk lejlighed og en spansk lejlighed vil du ligeledes typisk finde en række forskelle. I Spanien bruges lejligheden nemlig ofte på en anden måde, end den gør i Danmark. 

De høje temperaturer udendørs og de lyse timer bevirker nemlig ofte, at man i Spanien tilbringer langt mere tid udendørs, end man gør i Danmark. Dette kan enten være på en café inde i byen, eller hvis der hører et udendørsareal til lejligheden. 

Du bør altså ikke nødvendigvis lade dig afskrække af, at lejlighedens indendørs areal ikke er lige så stort som en lejlighed i Danmark, hvis der til gengæld er gode udendørsarealer. Hvis der er en altan eller en terrasse tilknyttet lejligheden, vil denne nemlig forlænge og udvide det indendørs areal, hvor du ikke længere vil have brug for så meget plads.  

Hvis du er på udkig efter en lejlighed i Malaga, så kan du med andre ord med fordel medtænke det udendørsareal, når du vurderer, om lejlighedens areal er passende til dig. Langt de fleste oplever, at de ikke har behov for så mange kvadratmeter indendørs, hvis blot de har gode udendørsarealer til rådighed.

Hvem hjalp med sofa, seng og flyttekasser, sidst du flyttede? Hvis du er, som danskere er flest, var det givetvis venner eller familie. Op mod 100.000 danskere skifter adresse i august. Men hvad med forsikringen, når man ikke hyrer et professionelt firma? Det siger forsikringsselskabet If noget om her. 

Skadedyr og skadedyrsbekæmpelse

Mandag, 29 juli 2019 00:00

Enhver husejer eller sommerhusejers værste mareridt er at opdage skadedyr på ens grund, eller endnu værre, inde i huset. 

Som udgangspunkt har en husejer ikke pligt til at bekæmpe skadedyr, med mindre det drejer sig om rotter. Rotter skal anmeldes til kommunen, der derefter tager sig af bekæmpelsen af dem eventuelt via en professionel skadedyrsbekæmper som Anticimex. Du skal dog sikre at de har adgang til din ejendom.

Men skadedyr begrænser sig ikke kun til rotter, det kan også være mus, mosegrise, ræve, dræbersnegle, myrer eller hvepse.

Som husejer er der mange tiltag du selv kan gøre i forhold til bekæmpelse og begrænse mængden af skadedyr. Det er vigtigt at huske at skadedyr, trods ordet også har deres rolle i økosystemet og ikke skal fjernes blot mindskes. 

Brug af gift til bekæmpelse af skadedyr

Det er kun tilladt som husejer at bruge gift, der kan købes i detailhandlen og ved brug af gift, er det vigtigt, at du læser vejledningen nøje for at sikre dig at du bruger giften korrekt. Ved forkert brug risikere du ikke blot, at skadedyrene ikke dør, men at andre mere fredelige dyr dør i stedet. Et kendt eksempel er gift mod dræbersnegle. Mange husejere har smidt den forkerte gift ud for at komme dem til livs, men som en utilsigtet bivirkning, har de dræbt pindsvinene, der lever af at spise snegle. 

Forebyggelse af skadedyr

Der er mange ting man som husejer kan gøre, for at forebygge at få uvedkommende besøg. En af dem er at sikre, at der ikke er madrester i og omkring huset som tiltrækker f.eks. rotter, mus og myrer. Så gå ud med skraldet regelmæssigt og opbevar din mad i glas eller plastiskbeholdere, det holder duften inde og skadedyrene ude. 

Sikr dig at der ikke er grene, der raver ind over huset, da rotter kan klatre i træer og gennemgå hele huset for sprækker. Der skal kun 1,5 cm til for at en rotte kan komme ind.

Undgå byggerod og kompostbunker, der indeholder madrester og store fugtige blade. Det er et sandt eldorado for dræbersnegle og rotter. Fugtige områder, og dræbersnegle går hånd i hånd.

Sæt spær og filtre op og sikre de sidder fast. Det samme gælder afløb. Det kan desværre være en bekostelig affære, men kan vise sig nødvendigt.

Drop med at fodre havens fugle, især med menneskemad der smides på jorden. Vil du forsat fodre fugle, så hold dig til kugler der kan sidde i grene. Men sikr dig at de hænger i de tyndeste grene, som er for små til at eks. rotter kan gå på dem. Sikr dig også at kuglerne ikke er omkranset af plastik, der kan ende i fuglenes maver og slå dem ihjel.