Kierkegaard og kærlighed

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Kierkegaard studerede kærlighedens væsen. Kierkegaard studerede kærlighedens væsen. Foto: Akademisk Forlag.

KÆRLIGHED: Den store danske filosof Kierkegaard interesserede sig for kærligheden. Ja, faktisk var han lidenskabeligt optaget af den, og som det fremgår af bogen "Kierkegaard og kærlighedens skikkelser", så var troen på kærligheden et bærende element i hans forfatterskab.

Igen og igen vendte han tilbage for at beskrive kærligheden i alle dens afskygninger. Han ville have os til at opdage det, vi alle holder op med at undre os over, fordi vi er vant til det.

Derfor er Kierkegaard også evig aktuel, relevant og interessant også for moderne mennesker. Ja, måske mere aktuel end nogensinde.

Forfatteren Pia Søltoft beskriver i en lettilgængelig form de forskellige former og skikkelser, kærligheden antager i vores liv; f.eks. forelskelsen, ægteskabet, venskabet og forældreskabet.

Forføreren og Den bedragne

Pia Søltoft viser med Kierkegaard, at det er vores måde at forholde os til kærligheden på, der afgør, hvordan vi elsker. Hun fremstiller derfor forskellige typer, som læseren kan spejle sig i: Digteren, Forføreren, Den bedragne, Den mistroiske, Den fortvivlede og Den kærlige.

Hendes bog giver desuden et overskueligt rids over kærlighedstankens udvikling i vestlig filosofi og belyser den indflydelse, romantikken fik på vores syn på kærligheden og ideen og optagetheden af "den eneste ene". Bogen udkommer den 22.oktober 2014 på Akademisk Forlag.

Senest ændret Mandag, 20 oktober 2014 10:45

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.