Kom med og oplev Island

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Island er et næsten mystisk smukt og betagende land. Island er et næsten mystisk smukt og betagende land. Foto: Trykværket.

REJSE ESSAYS: For over 40 år siden kom Morten Stender for første gang til vulkanøen Island. Her fandt han en samhørighed med naturen og de store kræfter, som han ikke havde oplevet før.


Det er de store oplevelser fra øen og den barske natur, som Morten Stender i "Oplev Island" deler rundhåndet ud af.

oplev-island-morten-stender-rejserGod tur til Island

Bogen består af 16 essays, der er en fantastisk guide til turen til Island. Der er nærmest tale om et overflødighedshorn af natur- og kulturhistoriske betragtninger fra den barske vulkanø.

Bogen er imidlertid let at læse, da den er skrevet i et sprog for alle. Den er forfriskende og vidner om et kærlighedsforhold til landet.

Hvert essay kan læses som en beskrivelse af en rute, som Morten Stender har rejst ad. Ruterne er gengivet på et kort forrest i bogen, så det er let for enhver at gå i forfatterens fodspor; i sagaernes og urkræfternes landskab.

Vulkanøen Island

"Oplev Island" er derfor langt mere end en simpel rejseguide, som der findes utallige af.

Bogen er mere en formidling af fascinationen af et land, hvis lige ikke findes andetsteds i verden. Et land, hvor mennesket synes uendeligt lille mod den store natur. Bogen har derfor også en teologisk dimension.

Hvis man i forvejen er begejstret for islandske forfattere som Tóroddur Poulsen, Jon Kalman Stefansson, Gudmundur Andri Thorsson eller Einar Mar Gudmundsson - vil "Oplev Island" uden tvivl vække stor glæde.

"Oplev Island" er udkommet på forlaget Trykværket.

Senest ændret Mandag, 26 januar 2015 08:26

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.