200-året for slaget ved Waterloo

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det historiske slag ved Waterloo ændrede for altid Europa. Det historiske slag ved Waterloo ændrede for altid Europa. Foto:

HISTORISK SLAG: I en stille dal syd for Bruxelles stod Wellingtons britisk-hollandske hær den 18. juni 1815 over for Napoleons hær.

Franskmændene hamrede løs på Wellingtons styrker gennem hele dagen. Wellington håbede desperat på den preussiske hær, der skulle komme til undsætning.

"Waterloo - Historien om fire dage, tre hære og tre slag" er en bog om det slag, der afsluttede Napoleonskrigene, samt de mindre slag ved Quatre-Bras og Ligny et par dage før.

Napoleon, Blücher og Wellington

Forfatteren Bernard Cornwell kaster gennem breve og dagbøger et nyt lys over de tre store hærføreres tanker i dagene, hvor det historiske slag foregik.

Men også de almindelige soldater og officerer kommer til "orde" i bogen.

bernard-cornwell-waterlooDe afgørende og meget dramatiske begivenheder er fortalt, så man næsten kan lugte, se, høre og fornemme de voldsomme slag.

Europa blev aldrig det samme efter slaget ved Waterloo.

Bernard Cornwell (f. 1944) er født i England, men nu bosat i USA. Washington Post har beskrevet ham som en af de største nutidige forfattere af historiske romaner. Cornwell har fået udgivet vikingeserien i syv bind om Uthred og Sakserne på dansk. "Waterloo - Historien om fire dage, tre hære og tre slag" er hans første fagbog.

Bogen udkommer onsdag den 4. februar 2015 på forlaget Lindhardt og Ringhof.

onsdag den 4. februar 2015

Senest ændret Tirsdag, 27 januar 2015 07:11

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.