Sygeplejerske i krig

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Læs om en sygeplejerskes oplevelser i et af verdens brændpunkter. Læs om en sygeplejerskes oplevelser i et af verdens brændpunkter. Foto: FADL´s Forlag.

BIOGRAFI: En ærlig og aktuel fortælling fra et af verdens brændpunkter, hvor man følger en sygeplejerske i krig.

I Britt Elise Nielsens nye bog får læserne et rørende og personlig indblik i, hvordan det er, at være udstationeret i Afghanistan.

En rejse til ukendt land

Bogen fortæller om nogle af de moralske overvejelser, som Britt gjorde sig inden afrejsen - både i forhold til at rejse bort fra mand og børn, men også risikoen ved frivilligt at sætte sit eget liv i fare.

Forfatteren fortæller om de svære beslutninger, der skal tages stilling til, når melder sig frivilligt til en sag, der er langt større og mere kompleks end mange kan tænke sig.

På ukendt grund

Bogen starter med beretninger fra livet på kasernen i Danmark med blandt andet natteløb, men også refleksion af hendes tanker i forhold til at forlade det trygge til fordel for det uvisse.

Livet i Afghanistan beskrives som fremmed og intenst og med store udfordringer og et liv, hvor egne regler ofte sættes ud af spil.

Livet og døden

Britt står med et stort ansvar for behandlingen af både danske og lokale tilskadekomne, og hun må leve med den konstante risiko for, at basen bliver angrebet af fjendtlige styrker.

Hun ved også, at hun må slå ihjel, hvis det bliver nødvendigt.

"Fra Holbæk til Helmand" lader læseren komme med ud på en rejse, hvor død er hverdag og faren er konstant, men hvor der også er plads til at udfolde sine talenter og lære sig selv at kende.

Britt Elise Nielsen er i dag ansat på intensiv afdeling i Holbæk.

Bogen er udkommet på FADL´s Forlag

Senest ændret Onsdag, 11 november 2015 22:26

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.