Frøbytte – en håndbog for haveejere

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Byt frø og del dejlige oplevelser og bæredygtighed med hinanden. Byt frø og del dejlige oplevelser og bæredygtighed med hinanden. Foto: Forlaget Turbine.

SELVFORSYNING OG BÆREDYGTIGHED: Ny havebog sætter specielt fokus på køkkenhaven og miljøet, samt den glæde en have giver haveejeren. Bogen Frøbytte af Josie Jeffery handler ikke kun om at bytte frø, men også om dyrkning og hele processen i at blive selvforsynende med hensyn til friske grøntsager.

Bogen fortæller os, hvorfor det er vigtigt, at vi lokalt vedbliver at bevare og udveksle frø.

have-dyrkning-froe-bytte-groenHjælp miljøet og spar penge

Man har gennem tiderne og i alle kulturer altid benyttet sig af frøbytte.

Forfatteren understreger vigtigheden i, at vi fortsat samler og bytter frø, fordi vi sparer penge og kan gøre noget godt for miljøet.

Man behøver ikke at være rutineret frøsamler, og alle der har lyst til at starte sit eget projekt kan få flere former for hjælp og henvisninger gennem gennem bogen.

Planteportrætterne i bogens eget 'frøkatalog' giver blandt andet et godt udgangspunkt for at komme i gang med nogle af de mest populære haveplanter.

Lav din egen frøkreds

Hvis man vil skabe sin egen frøbank eller en frøkreds er der også masser af gode råd at hente.

De praktiske afsnit forklarer udførligt emner som dyrkning og pasning af planter, som man vil høste frø af, og ikke mindst hvordan man høster og opbevarer frøene.

Bogen indeholder også mange interessante henvisninger til foreninger og frøbanke til gavn for dem, som vil deltage aktivt i det verdensomspændende arbejde med at bevare verdens frøarv.

Vild med haver

Forfatteren Josie Jeffery brænder for bevarelsen af verdens plantearv og forklarer udførligt, hvordan du selv kan bidrage.

Hun er en ivrig gartner, frø aktivist, og græsrods-gartner. Hun har studeret havedyrkning og havedesign i Brighton, hvor hun siden 2009 også har kørt en succesfuld virksomhed.

Gennem undervisning og workshops deler hun flittigt ud af sin mere end 10 års erfaring i metoder til bevarelsen af verdens plantearv, politisk havearbejde (Guerilla gardening), frøindsamling, behandling og lagring.

Josie Jeffery´s indstilling til naturen er, at den kan lære os alt, hvad vi behøver at vide om overlevelse og omsorg for hverandre og vores planet.

Frøbytte udgives på dansk i et samarbejde med Frøsamlerne i Danmark op forlaget Turbine.

Senest ændret Mandag, 16 november 2015 21:21

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.