Sommerlæsning – 5 gode bøger til din ferie

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Lidt læseunderholdning er altid godt. Lidt læseunderholdning er altid godt.

GODE BØGER: Med en god bog i hånden kan timerne flyve afsted. Så husk lidt læseunderholdning næste gang du går ud for at nyde solen.

Efter mange lange og kolde måneder er det endelig blevet sommer. Det betyder ferietid og masser af dasen i solen. Men solbadning uden en god bog er som kogte kartofler uden sovs – det bliver kedeligt i længden.

Her er 5 bøger, du kan overveje at pakke med i tasken, når du skal på ferie eller bare en tur på stranden.

LÆS OGSÅ: 5 kendte film som du formentlig ikke vidste var baseret på bøger

Pigen fra Brooklyn af Guillaume Musso

Raphaël og Anna har kun kendt hinanden i seks måneder men er allerede forlovede. På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphaël Anna om hendes fortid, da han fornemmer, at hun bærer på en dyb hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede af, hvad hun har gjort, hvilket efterlader Raphaël i chok. Da Anna forsvinder uden et spor, begynder hans hektiske jagt på sin forlovede og historien bag det chokerende billede.

Pigen fra brooklyn

Hazel Wood af Melissa Albert

Den 17-årige Alice og hendes mor har altid være forfulgt af sort uheld. De har derfor været på farten det meste af Alices liv for at være et skridt foran alle ulykkerne, de ikke kan ryste af sig. En dag dør Alices mormor på sit gods Hazel Wood, hvor hun bor helt alene. Hun var lidt af en enspænder og kultforfatter til en samling dystre eventyr. Samtidig bliver Alices mor bortført af et væsen, som hævder at være fra Hinterland - den grusomme, overnaturlige verden, hvor Alices mormors eventyr foregår. Det eneste spor, Alice har fra sin mor, er en seddel med beskeden: "Hold dig væk fra Hazel Wood".

Hazel Wood

Det glemte brev af Jillian Cantor

Da Kristofs mester forsvinder under Krystalnatten i 1938, må han overtage sin mesters virke med at lave frimærker til tyskerne. Selv om det kan koste ham livet, vælger Kristoff at hjælpe den østrigske modstandsbevægelse med at lave falske identitetspapirer til jødiske familier. Da han midt i krigens brutale kaos forelsker sig hovedkulds i mesters datter Elena, må han finde en måde at redde hende og sig selv på.

I 1989 i Los Angeles støder Katie Nelson på sin fars frimærkesamling og sender den til vurdering hos eksperten Benjamin, som opdager et sjældent østrigsk frimærke fra 1940'erne på et uafsendt brev. Katies far, som har Alzheimers kan ikke give hende en forklaring på det mystiske brev, og hun vælger at rejse til Berlin for at finde svaret selv. Her bliver hun konfronteret med en familiehistorie fuld af lidenskab og tragedie.

Det glemte brev

LÆS OGSÅ: Meld flytning

Den fabelagtige familien Frank af Michael Frank

Michael Frank vokser op i en usædvanlig tætvævet familie i Los Angeles i 70'erne, hvor han er centrum for sin barnløse fasters opmærksomhed. Michael overøses med opmærksom, kærlighed og penge af sin faster, som ser det som sin pligt at hjælpe med hans kulturelle dannelse. Bag hendes gavmilde natur gemmer der sig dog en skræmmende adfærd, som kan være svær for den unge og uerfarne Michael at tyde.

Familie Frank

Jagten på morderne stopper aldrig af Frederik Strand

Når nye efterforskningsmetoder tages i brug, eller nye spor dukker op, kan gamle og glemte kriminalsager genåbnes og måske endda opklares. I sin bog beskriver Frederik Strand efterforskningsarbejdet i en række store danske kriminalsager – heriblandt Damhus-mordet, Bombemanden fra Gladsaxe, Amagermanden og de seks kvindemord i Københavnsområdet omkring 1990. Her undersøger han, hvorfor og hvordan sagerne blev genåbnet på ny. Er det tilfældigheder, effektiv politiindsats eller nye forbrydelser begået af gerningsmanden, som ligger til grund for dette?

Jagten på morderne stopper aldrig

Senest ændret Mandag, 25 juni 2018 14:11

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.