×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

Byg din egen haj

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Byg din egen haj. Byg din egen haj.

LÆRING: Forlaget Globe udgiver en rigt illustreret bog for børn om hajer og om, hvordan de lever - samt et samlesæt til den store hvide hajs skelet og krop.

I den enestående interaktive bog "BYG EN HAJ" om hajernes spændende liv kan børnene (og deres forældre) bygge en 76 cm lang model af den store hvide hajs krop ved hjælp af de vedlagte 35 modeldele af kraftigt pap. Der skal ikke bruges saks eller lim - de enkelte dele skal blot skubbes sammen.

I selve bogen er den oplysende og letlæste tekst fyldt med informationer, der elegant underbygges af talrige flotte og farvestrålende tegninger. Her fortælles om hajernes opbygning, om de forskellige slags hajer, samt om, hvordan hajerne lever.

Læs for eksempel om, at hajernes skelet består af brusk og ikke af ben som hos benfiskene. Nervesystem og de overraskende sanser beskrives. Hør om muskler og blod, samt om, hvordan hajerne trækker vejret. Se ind i gabet på en haj og studér de mange spidse og skarpe tænder. Hvordan finder og fanger hajerne føden, og hvordan er det lige med æg og unger? Hvor farlige er de egentlig? Hvor store eller små er de? Hvordan og hvor hurtigt bevæger de sig? Lever de hver for sig eller i flok?

Lad børnene læse om denne spændende dyregruppe, der altid har været omgærdet af megen mystik og mange myter - og på en god måde få svar på de spørgsmål, de har. For eksempel:

Hvilken haj kan jage gennem havet med en fart på op mod 56 km/t.?

Hvorfor ruller den store hvide haj øjnene bagud, når den angriber?

Hvordan finder en haj et bytte, som den slet ikke kan se?

"BYG EN HAJ"  Forlaget Globe: ISBN 978-87-7900-614-0
Anbefalet til børn over 7 år. Bogen udkom 20. september 2013.

 

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 14:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.