Mikroen til rigtig mad

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Mikroen kan også bruge til rigtig mad. Mikroen kan også bruge til rigtig mad. Foto: Forlaget Turbine.

Madlavning i mikroen
MAD: I 77% af alle danske husstande står der en mikrobølgeovn i køkkenet. Den bliver sjældent brug til rigtig madlavning.

Det ønsker Grete Krag Jacobsen, dr. med. og tidligere overlæge på Rigshospitalet, at ændre på med en ny kogebog. Mikrobølgeovnen er nemlig fremragende til madlavning - og meget klimakorrekt.

Brug mikrobølgeovnener en øjenåbner for de mange, der tror, at mikrobølgeovnen kun er til opvarmning af lunken kaffe og færdigretter. I mikrobølgeovnen kan man lave sund, varieret og velsmagende mad hver dag på under et kvarter - også selvom man hører til dem, der mener, de ikke kan lave mad.

Og er man god til madlavning, er der med mikrobølgeovnen uanede muligheder for yderligere forbedringer. Den er sjov og inspirerende at lege med. I "Brug mikrobølgeovnen" er der opskrifter fra det helt enkle til det mere komplicerede, fra simple kartofler til østers.

Bogens forfatter Grete Krag Jacobsen er tidligere patolog og overlæge på Rigshospitalet og ønsker med bogen endegyldigt at få bugt med de vandrehistorier, der eksisterer omkring mikrobølgeovnen - såvel som at gøre opmærksom på dens åbenlyse fordele i køkkenet; mikrobølgeovnen er genial til grøntsager og fisk. Mikrobølgning er skånsom og bevarer smagsstofferne og mange vitaminer og mineraler i maden. Den er samtidig energibesparende og miljørigtig. Opvasken er minimal.

Bogen udkom på forlaget Turbine, ISBN 978-87-7141-181-2

Køb bogen her.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 14:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.