Let adgang til nichefødevarer

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Galloway kvæg er smukke og smager godt. Galloway kvæg er smukke og smager godt. Foto: Freshfoodpeople.

BÆREDYGTIGT: Danskerne er i stigende grad begyndt at købe nichefødevarer og gerne direkte fra landmanden. Det kan imidlertid være besværligt at skulle finde frem til de forskellige producenter af lam, æg, kyllinger, honning, fisk og mange andre fødevarer.

Initiativet Fresh Food People har sat sig som mål at skabe lettere adgang til de naturerhverv, der satser på høj kvalitet, naturpleje, bæredygtighed og dyrevelfærd.

- Vi giver gennem freshfoodpeople.dk forbrugerne adgang til fødevarer, de tidligere kun kunne finde i gårdbutikker eller hos fiskerne på havnen, siger direktør Christian Christiansen.

Portalen er da også et sandt slaraffenland med fisk fra Hanstholm, oksekød fra Taasinge og lam fra den skønne jyske hede.

Alle vinder
Forbrugernes fordel er let at få øje på, men også landmænd og fiskere får bedre betingelser. Det er nemlig dyrt for hver enkelt producent at markedsføre et eller få unikke produkter. Ved at pulje de anstrengelser og slippe for vedligeholdelse af hjemmeside og internetbutik kan de fokusere på at lave gode, bæredygtige fødevarer.

- For mig er det vigtigt at vise, at der findes et andet landbrug end det fra tv. Mine får er ude hele året, og de lever naturligt, som får har gjort i tusindvis af år, siger fåreavler Sven Joensen fra Herning.

Hans får bestemmer helt selv, hvad de vil spise af urter og planter på heden. Det giver noget helt specielt kød, der nu kommer tættere på forbrugerne.

Senest ændret Tirsdag, 19 august 2014 07:30

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.